BBC: Joker Out znajo zavladati odru in brez težav spravijo množico v pogon

Magazin 27. Mar 202308:09 komentar
Joker Out
Katja Kodba/RTV Slovenija

Evrovizijsko dogajanje ne prinaša samo treh glasbenih večerov maja, temveč se je že začelo – v Barceloni so enega največjih glasbenih spektaklov na svetu odprli z nastopi številnih letošnjih predstavnikov, med njimi so bili tudi Joker Out. Kaj so o njihovem nastopu zapisali pri BBC?

V Barceloni so se že začele zabave, s katerimi so odprli preddogodke letošnje Evrovizije. Kot poroča BBC, bodo na različnih evropskih odrih v naslednjem mesecu nastopili letošnji predstavniki posameznih držav, večerne dogodke pa organizirajo ljubitelji in navijači izbora za pesem Evrovizije. Kako so nastop slovenskih predstavnikov, skupine Joker Out, ocenili pri BBC?

Predevrovizijske zabave veliko razkrivajo

Na tridnevnem dogajanju v Barceloni, ki se ga je udeležilo več tisoč ljudi, se je z nastopom v živo predstavil tudi letošnji slovenski predstavnik, skupina Joker Out s pesmijo Carpe Diem. Pri BBC menijo, da so predevrovizijske zabave pokazatelj, kdo izmed nastopajočih je že izkušen izvajalec in kdo še mora pred nastopom na enem najbolj gledanih televizijskih dogodkov na svetu pridobiti nekaj samozavesti.

Potem ko so si ogledali slovenski nastop v Barceloni, so pri BBC zapisali, da znajo Joker Out “zavladati odru in brez težav spravijo množico v pogon”. Pripisali so, da so bili Joker Out lani najbolje prodajana skupina v Sloveniji.

“V zadnjih nekaj letih smo Sloveniji dokazali, da smo vredni, da nas izberejo,” so za BBC dejali slovenski fantje. “S predstavnikom San Marina smo se pogovarjali, da je letošnje leto bolj podobno srednješolski bitki bendov kot Evroviziji,” so Joker Out še povedali za BBC ob dejstvu, da bo med nastopajočimi na letošnjem evrovizijskem odru veliko skupin.

Nastopi letošnjih nastopajočih v naslednjem mesecu se bodo zvrstili še v Varšavi, Tel Avivu, Madridu, Amsterdamu in Londonu.

Končna postaja popotovanja bo Liverpool, v katerem bodo Joker Out nastopili na drugem predizboru 11. maja pod številko 10. Prvi predizbor bodo v Liverpoolu gostili dva dni prej. Finale za pesem Evrovizije pa bo v soboto, 13. maja.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.