Joker Out o odzivih na Carpe Diem, evrovizijskem nastopu in barvitih opravah

Magazin 08. Feb 202310:361 komentar
Joker Out
Katja Kodba/RTV Slovenija

Pesem Carpe Diem, ki bo Slovenijo zastopala na Evroviziji, je glasbena skupina Joker Out javnosti predstavila preteklo soboto. Odzivi so mešani, kar jih ne čudi; bolj so presenečeni na tem, da je mnogo ljudi nastop v živo prepričal bolj kot sama pesem, so povedali za N1. Obenem so komentirali tudi odzive iz tujine, evrovizijski nastop in svoja zelo, zelo barvita oblačila.

V soboto je Slovenija prvič slišala pesem Carpe Diem skupine Joker Out, s katero bodo na izboru za pesem Evrovizije zastopali Slovenijo. Medtem ko smo Slovenci pesem poslušali in se odločali, ali nam je všeč ali ne, ter ugibali, ali nam bo z njo v Liverpoolu šlo dobro ali ne, pa so fantje iz Joker Out s pesmijo ne glede na vse odzive zadovoljni.

V intervjuju z Joker Out, ki smo ga na N1 opravili po snemanju nastopa pesmi v oddaji Misija Liverpool, je pevec Cvjetićanin dejal, da je “osebno izjemno, izjemno zadovoljen s končnim izdelkom”, basist Nace Jordan je bil suveren, “da je to tudi ena boljših stvari, ki sem jo kadarkoli v življenju naredil,” bobnar Jure Maček pa je tedaj dodal: “Seveda smo vsi zadovoljni, veliko truda smo vložili, tako da upam, da bo to tudi poplačano na Evroviziji.”

Preberite še: Joker Out za N1: Če bo slovenščina ovira, Evrovizija nima smisla (VIDEO)

Kako so zadovoljni z odzivom na pesem?

Odzivi na pesem so sicer mešani, a v veliko komentarjih se pojavlja mnenje, da je nastop v živo boljši od studijske različice pesmi.

Fante smo povprašali, kaj menijo o odzivu slovenskega, pa tudi tujega občinstva. “Zaenkrat je odziv zelo pozitiven. Mogoče je presenetljivo, da so ljudje bolj kot nad videospotom navdušeni nad samim živim posnetkom nastopa, kar je v bistvu dobra stvar, ker to pomeni, da lahko na tem gradimo tudi za sam evrovizijski nastop,” so v ponedeljek povedali za N1.

Da je odziv, kot menijo, boljši v tujini kot v Sloveniji, so pričakovali, saj da je ne glede na to, ali je Ema ali interni izbor, pri nas odziv običajno “malo mešan”. Cvjetićanin je to ilustriral s komentarjem, da je ob poslušanju pesmi ena od uporabnic na družbenih omrežjih zapisala, “da je ponosna na to, da je Slovenka – pa sploh ni Slovenka”.

Joker Out
Katja Kodba/RTV Slovenija

Bo nastop identičen kot v oddaji Misija Liverpool?

Nastop, ki je po odzivih sodeč javnost prepričal še bolj kakor sama pesem, zagotovo ne bo popolnoma identičen temu, ki smo ga na Televiziji Slovenija lahko spremljali v sobotni oddaji Misija Liverpool. “Bomo pa vsekakor poskusili ohraniti energijo, ki smo jo imeli na tem koncertu – kakor jo imamo na vseh koncertih,” so dejali in dodali, da ker tako blizu sebe žal ne bodo imeli žive publike, bodo na evrovizijskem odru “mogoče lahko kaj drugačnega naumili, da bomo imeli to publiško prezenco”.

Preberite še: Znano, kateri dan bodo na Evroviziji nastopili Joker Out

Kot so priznali v januarskem intervjuju, bo na velikem evrovizijskem odru vendarle prisotne nekaj treme, a menijo, da jim bodo glasovi gledalcev (in oboževalcev) prinesli preboj v finale.

Tako kot energija na odru je bil zapomnljiv tudi barvit vizualni izgled fantov na odru. Joker Out so nam povedali, da so svoj unikaten stil našli s pomočjo stilista in kreatorja Damirja Rakovića Panorelija, ki je oprave tudi zasnoval. “Obleke pa temeljijo izključno na tem, da se mi v njih dobro počutimo,” je zaključil Cvjetićanin.

Joker Out
Katja Kodba/RTV Slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar