Ben Affleck: Pil sem, ker sem se v zakonu počutil ujetega

Magazin 17. Dec 202110:20 0 komentarjev
Ben Affleck
Profimedia

Hollywoodski zvezdnik Ben Affleck je v svojem najbolj odkritem intervjuju doslej spregovoril o okoliščinah ločitve od Jennifer Garner in življenju po njej.

V radijski pogovorni oddaji Howarda Sterna je igralec, ki je te dni začel promocijo svojega novega filma The Tender Bar, med drugim povedal: “Eden izmed razlogov, zakaj sem začel piti, je bilo tudi dejstvo, da sem se počutil ujetega.”

49-letnik je razkril, da se je njegova ločitev od Garnerjeve pripravljala kar nekaj časa, a sta tako dolgo – vse do 2017, čeprav sta odločitev o razhodu oznanila že dve leti prej – ostala skupaj zaradi otrok, zdaj že najstnikov Violet in Serafine ter skoraj desetletnega Samuela.

“Mislil sem si: zaradi otrok ne morem oditi, ampak nisem srečen, kaj naj storim? In to, kar sem storil, je bilo, da sem spil steklenico viskija in zaspal na kavču, kar se ni izkazalo za rešitev,” je bil iskren igralec in režiser.

Dodal je, da sta na koncu z Jennifer spoznala, da ne želita, da bi bil njun odnos vzor, po katerem bi si njuni otroci ustvarili predstavo o zakonu.

Jennifer Garner, Ben Affleck
Profimedia

“Najin zakon preprosto ni deloval”

In čeprav z Jen že nekaj časa nista bila več v harmoniji, razhod vendarle ni bil tako dramatičen, kot so ga prikazovali tabloidi, je povedal. “Preprosto je šlo za zakon, ki ni deloval. Se zgodi. Imam jo rad in spoštujem jo, a je preprosto bolje, da z njo nisem več poročen.”

Nadaljeval je, da so se seveda tudi med njima v času razhajanja pojavile različne napetosti, a se je ves čas zavedal, da je Jennifer dobra mama, in upal, da tudi ona o njem misli tako. Najbolj pa ga je skrbelo, kako ga vidijo otroci, in za zdravljenje se je odločil, ko je spoznal, da njegova odvisnost vpliva tudi nanje.

Verjame, da bi, če bi ostal v nesrečnem zakonu, še vedno popival. Priznal je, da se tudi zdaj, ko je trezen in ločen, zaveda, da ni ozdravljen, vendar se pri njem želja po pijači odtlej ni pojavila več.

Z nekdanjo ženo sta ohranila prijateljski odnos, Garnerjeva ga je tudi podpirala, ko se je odločil za zdravljenje od alkoholizma, menda pa se nikakor ne želi vpletati v njegovo obujeno romanco z Jennifer Lopez, eno od najslavnejših ameriških pop div. Kot pravijo dobro obveščeni, osrednji ženski v Affleckovem življenju komunicirata le toliko, kolikor je nujno potrebno.

Ben Affleck, Jennifer Lopez
Profimedia

Ben Affleck je Howardu Sternu zaupal še, da ga pogosto skrbi, kako otroke obremenjuje slava staršev, predvsem zaradi pozornosti tabloidov – tako zdaj, ko ga paparaci spremljajo z J. Lo, kot prej, ko naj bi pisali različne laži o vzrokih za razpad njegovega zakona (med drugim so namigovali, da naj bi bil za to kriv njegov skok čez plot z varuško otrok, kar je odločno zanikal).

Potem ko so Affleckove besede v pogovoru s Sternom povzeli številni mediji, se je dvignilo kar nekaj obrvi: marsikdo je igralcu očital, da ni ravnal prav. Na Twitterju je bilo denimo mogoče prebrati: “Oprosti, Ben Affleck, a Jennifer Garner in vajini otroci so bili tisti, ki so bili ujeti – živeli so z alkoholikom in bodo nosili posledice tvojega pitja.” Nekdo je dodal še, da bi moral, tudi če res tako misli, določene reči zadržati zase – že zaradi otrok.

Dan zatem je Ben Affleck gostoval v pogovorni oddaji z Jimmyjem Kimmelom, na snemanje oddaje je prišel z Jennifer Lopez. Medtem ko se igralec za besede o tem, da se je v zakonu z Garner počutil ujetega, ni neposredno opravičil, je povedal, da je besen, da so mediji njegove besede vzeli iz konteksta in prikazali, kot da kritizira bivšo, kar nikakor ni bil njegov namen.

Ben Affleck
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!