Bi nosili pulover iz recikliranih plastenk in zdrobljenih ostrig?

Magazin 31. Avg 202217:00 0 komentarjev
recikliran pulover plastenke
Arhiv proizvajalca

Reciklirana polipreja SeaWool je ustvarjena s predelanimi lupinami ostrig in plastičnimi steklenicami, kar zmanjšuje količino odpadkov na kopnem in v morju.

Mešanica pletenine Seawool in merino volne zagotavlja dolgotrajne številne prednosti, vključno z odpornostjo proti vonjavam, izolacijo in regulacijo temperature. Sliši se neverjetno, a je povsem možno. V nenehnem iskanju inovativnih, trajnostnih rešitev Royal Robbins širi svojo uporabo Seawool® v novi kolekciji ženskih puloverjev Westlands za jesen 2022. SeaWool Recycled Polyester je izdelan iz plastičnih steklenic po uporabi in zdrobljenih lupin ostrig, zbranih na farmah ostrig na Tajvanu. Tajvanska industrija gojenja ostrig vsako leto zavrže kar 160 tisoč ton lupin. Proizvajalec vlaken za Royal Robbins letno preusmeri sedem ton odpadnih lupin ostrig za izdelavo tega vlakna. V vsakem puloverju Westlands je v povprečju uporabljenih 10 plastičnih steklenic in ena lupina ostrig.

recikliran pulover plastenke
Arhiv proizvajalca

Popolnoma nov model in slog za jesen 2022 je pulover Westlands Fairisle Crew, ki združuje najboljše iz tradicionalnega stila na prostem z udobno, naravno in učinkovito tkanino. Klasični vzorci Fair Isle okoli vratu so popolni za zimske aktivnosti in brez težav prehajajo iz svežih dni raziskovanja v prijetne noči v mestu. Mešanica tkanine iz merino volne in morske volne, ki je enostavna za nego, je naravno odporna proti vonjavam in nudi toploto brez teže.

recikliran pulover plastenke
Arhiv proizvajalca

Podjetje Royal Robbins, ki sta ga leta 1968 ustanovila svetovno znana avanturista Royal in Liz Robbins, je vodilni oblikovalec, proizvajalec in prodajalec oblačil za preživljanje prostega časa zunaj. Blagovna znamka je pridobila svetovno prepoznavnost zaradi visokokakovostnih, funkcionalnih oblačil ter zavezanosti okoljski in družbeni odgovornosti. Ustvarila si je sloves, da je dobra v integraciji tehničnih funkcij za aktivne potrošnike na prostem, ki iščejo oblačila, usmerjena v učinkovitost, vendar s stilom in udobjem. Več na www.royalrobbins.eu.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.