Bi posodili svoj glas in obraz robotu za 176 tisoč evrov?

Magazin 03. Dec 202114:45 1 komentar
robot
PROFIMEDIA

Podjetje Promobot išče prostovoljce, ki bi v zameno za dobrih 176 tisoč evrov prodali pravice za svoj obraz in glas.

Tehnološko podjetje Promobot ponuja visoko plačilo posameznikom, ki bi bili pripravljeni svoj glas in obraz posoditi robotu. Podjetje, ki se ukvarja z izdelavo hiperrealističnih robotov, se na tak način želi kar se da približati poustvarjanju človeškega videza in glasu. Izbrancu, čigar obraz in glas si bodo sposodili, bo podjetje na bančni račun nakazalo dobrih 176 tisoč evrov (150 tisoč funtov).

Podjetje je v oglasu zapisalo, da iščejo ljudi s “prijaznimi in prijateljskimi” obraznimi potezami in tonom glasu, drugih želenih specifikacij pa niso navedli. “Oseba je lahko katerekoli rase in spola, če je starejša od 25 let,” so še navedli na spletni strani.

Podjetje Promobot se ukvarja z razvojem tehnologije na področju obrazne in glasovne prepoznave, avtonomne navigacije, umetne inteligence ter drugih področjih robotike. Od leta 2019 aktivno izdelujejo in na trgu prodajajo humanoidne robote.

“Naše nove stranke želijo začeti obsežen projekt, pred lansiranjem projekta pa morajo pridobiti licenco za nov videz robota, da se izognejo morebitnim pravnim zamudam,” so še zapisali na spletni strani tehnološkega podjetja. Na podlagi videza osebe, ki jo bo podjetje izbralo, bodo strokovnjaki naredili 3D model njihovega obraza in celotne postave. Diktirati bodo morali vsaj sto ur glasovnih posnetkov ter podpisati licenčno pogodbo, ki dovoljuje uporabo videza osebe za neomejeno časovno obdobje.

Roboti, ki jih izdelujejo v podjetju Promobot, se sicer že sedaj uporabljajo v 43 državah po svetu, kjer so aktivni predvsem na administrativnih področjih, kot promotorji, svetovalci in vratarji. Nove humanoidne robote pa želijo z letom 2023 umestiti v hotele, nakupovalna središča in letališča v Severni Ameriki in na Bližnjem vzhodu.