Biden po “pandemičnem” premoru obnovil tradicijo: z otroki je kotalil pirhe

Magazin 18. Apr. 202218:37 > 18:51
Delite:
Foto: REUTERS/Evelyn Hockstein

Ameriški predsednik Joe Biden je danes razveselil otroke, ki so bili po dveh letih prekinitve zaradi pandemije povabljeni na tradicionalno kotaljenje velikonočnih pirhov po trati pred Belo hišo. Slovesnosti se je udeležilo 30.000 otrok, staršev in drugih gostov.

“Lani tega nismo imeli zaradi pandemije, vendar pa letos končno imamo in je nekaj posebnega. Veliko mi pomeni, da vidim in slišim toliko otrok in družin,” je dejal Joe Biden ter se v mrzlem in oblačnem vremenu pošali, da je uredil, da ne bo dežja vsaj za kakšni dve minuti. Celodnevna prireditev poleg tekmovanja v kotaljenju pirhov ter iskanju skritih jajc zajema tudi številne druge zabavne igre in aktivnosti. Prva dama ZDA, ki je po poklicu predavateljica, se je pošalila in prireditev krstila kot “egg-ucation roll”, kar je besedna igra z jajci in izobrazbo.

Jill Biden je z veseljem pozdravila vse goste in jim zaželela dobrodošlico v Beli hiši, kjer sicer razen članov vlade, novinarjev in redkih gostov ni veliko drugih ljudi. “Izobraževanje se nikoli ne neha, zato smo južno trato spremenili v šolsko skupnost,” je dejala. Otroci so lahko sodelovali še v branjih, poslušali nasvete o kmetovanju, kuhanju in pripravi jedi, sodelovali v tekmovanjih o znanju in podobno. Prireditve se je udeležilo tudi nekaj slavnih osebnosti iz televizije in glasbe, otroke pa so razveselili tudi velikonočni zajci in osebnosti iz risank ali pravljic.

Med povabljenimi je bilo največ vojaških družin, drugi pa so lahko poskusili srečo na loteriji za vabila. Konec prejšnjega tedna je Bela hiša tudi ponovno odprla vrata za turistične obiske. Tradicija kotaljenja velikonočnih pirhov pred Belo hišo sega v 19. stoletje, vsak predsednik pa je potem naredil kaj po svoje. Območje Bele hiše za otroke je prvi odprl Rutheford Hayes leta 1878. Donald in Melania Trump sta imela prireditev nazadnje leta 2019, nato je pa so jo leta 2020 in 2021 zaradi pandemije odpovedali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

 

Komentari

Vaš komentar