Kot bi videl Dianinega duha: “Njene kretnje in način govora so identični”

Magazin 30. Nov 202206:52 0 komentarjev
Elizabeth Debicki in princesa Diana
PROFIMEDIA

Andrew Morton, ki je s princeso Diano sodeloval kot pisec njene biografije, v kateri je razkrila temne skrivnosti zakona, je povedal, da je bil zanj ogled serije Krona kot srečanje z duhom.

Kot je v ameriški pogovorni oddaji dejal Andrew Morton, je prikaz dogodkov v Netflixovi seriji uspešnici neverjetno točen, še posebej pa ga je osupnila Elizabeth Debicki, ki v peti sezoni igra Diano.

“Njene kretnje in način govora so identični tistim pokojne princese. Zame, ki sem jo pobliže spoznal v času pisanja knjige, je bil ogled serije kot srečanje z duhom,” je razkril. Igro 32-letne avstralske igralke Debicki so pohvalili tudi številni drugi, ki so poznali princeso Diano.

Ko je Mortonova knjiga Diana: Njena resnična zgodba leta 1992 prišla na trgovske police, sta tako avtor kot osrednja protagonistka zanikala, da je bila tudi ona vpletena v nastajanje dela.

A leta 1997, po Dianini tragični smrti v prometni nesreči v Parizu, je Morton razkril, da je bila prav princesa njegov glavni vir, posnetke njenih pričevanj mu je priskrbel njen bližnji prijatelj James Colthurst.

Te dogodke zdaj razkriva zadnja sezona Krone, ki podrobno beleži zakonske težave “princese ljudskih src” in zdajšnjega kralja Karla III. (v peti sezoni ga igra Dominic West).

Elizabeth Debicki in Dominic West v Kroni
Profimedia

Uradno sta se ločila leta 1996, on pa je lahko na očeh javnosti zaživel s svojo staro ljubeznijo Camillo Parker Bowles, zdaj ženo in kraljico.

Morton pravi, da je Krona zdaj vsemu svetu pokazala nenavadno obdobje njegovega življenja, ko je moral v sebi nositi skrbno varovano in zanj celo nevarno skrivnost – da zakon princa in princese še zdaleč ni pravljica, ne le to: živela sta ločeni življenji.

Tudi sam je sodeloval kot svetovalec pri Netflixovi nadaljevanki, pri kateri ustvarjalci resnično pazijo na vsako podrobnost: celo tapete v sobi Mortonove hčere, ki jo je takrat uporabljal za pisarno, so takšne, kot so bile v resnici.

Andrew Morton še naprej podrobno spremlja kraljevo družino, napisal je še več knjig o njih: njegova zadnja je o kraljici Elizabeti II., ki pa naj bi bila bolj umirjena, kot jo v aktualni sezoni upodablja Imelda Staunton.

O nesoglasjih med sinovoma Diane in Charlesa, Harryjem in Williamom, je povedal, da bi bila Diana razočarana, saj si je zelo želela, da bi bila zaveznika, ne pa da sta tako na različnih straneh oceana kot tudi miselnosti.

Princa William in Harry na pogrebu kraljice Elizabete II.
Profimedia

V kratkem bo izšla tudi Harryjeva biografija, v kateri naj bi razkril ozadje odločitve, da se oddalji od kraljeve družine. Knjiga s pomenljivim naslovom Spare (Rezerva) naj bi bila v prodaji že januarja.

Kot ugiba Morton, se bo, po naslovu sodeč, veliko govorilo, da je bil mlajši sin ves čas v senci starejšega in da sprave z Williamom še dolgo ne gre pričakovati.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!