Bo lunin mrk viden tudi v Sloveniji?

Magazin 14. Maj 202208:30 > 12:59 3 komentarji
Lunin mrk
Profimedia

V ponedeljek, 16. maja, ob 6.12 nastopi popoln lunin mrk.

Če se v ponedeljek zjutraj zbudite zelo zgodaj, boste lahko videli začetno fazo luninega mrka. Polsenčna faza mrka se bo začela ob 3.32, začetek delne faze ob 4.28, popolna faza se bo začela ob 5.29. Luna tega dne pri nas zaide ob 5.31, torej ravno med popolno fazo mrka. Drugega dela mrka iz naših krajev torej ne bomo mogli videti, ker bo luna že pod obzorjem. (Vir: astronomska-revija-spika.si)

Polne lune na splošno prinašajo napetosti in povečano intenzivnost čustev. Ker bo tokratna polna luna hkrati lunin mrk, bo njena moč še bolj intenzivna kot običajno. Lunini mrki so v astrologiji povezani s hitro in nenadno rastjo, velikimi spremembami in presenetljivimi razkritji. Vse to se bo zgodilo v transformativnem znamenju škorpijona, ki nam obeta soočenje z resnicami, ki se skrivajo pod površjem. Majski polni luni rečemo tudi cvetlična luna, saj je v tem času vse v razcvetu.

Polne lune so običajno ugoden čas za rituale ali druge manifestacijske prakse, vendar je med mrki najbolje, da takšne obrede odložite na stran. Energija mrkov je pogosto kaotična in polna nenadnih sprememb, zato se, namesto da se osredotočate na svoje želje in cilje, raje prepustite vsemu, kar vam življenje v tem času poskuša ponuditi, pravijo astrologi.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje