Bo skupina BTS lahko nastopala med služenjem vojaškega roka?

Magazin 05. Avg 202211:30 0 komentarjev
BTS
PROFIMEDIA

Južnokorejski obrambni minister pravi, da bi lahko člani priljubljene K-pop skupine morda nastopali, medtem ko bodo služili obvezni vojaški rok.

Skupina BTS je ena izmed najbolj popularnih glasbenih skupin na svetu, zato jim zaradi njihovih obveznosti država poskuša priti naproti in prilagoditi služenje vojaškega roka. A kljub temu člani skupine še vedno razmišljajo, da bi si vzeli premor in se posvetili solističnim karieram.

Južnokorejski moški morajo namreč služiti obvezni vojaški rok, in sicer najmanj 18 mesecev, preden dopolnijo 28 let. Predlani so oblasti naredile izjemo za člane skupine BTS – ti so lahko odložili obveznost do 30. leta. To pomeni, da bi najstarejši član Jin, ki ima 29 let, konec leta začel služiti vojaški rok. A južnokorejski obrambni minister Lee Jong-sup je na seji parlamenta rekel, da za skupino preučujejo možnosti za nadomestno služenje vojaškega roka.

BTS
PROFIMEDIA

“Člani BTS bi morali služiti vojsko in prepričan sem, da bomo našli način, da dobijo priložnost za vaje, da jim dovolimo zapustiti državo in nastopiti kadarkoli, če imajo načrtovane koncerte na prostem,” je dejal minister. Dodal je, da veliko ljudi spoštuje umetnike, ki služijo vojsko, tako da to lahko še poveča priljubljenost skupine, poroča spletni portal nme.com.

Sicer je bila ta zelo priljubljena skupina dvakrat nominirana za grammyja, s svojimi uspešnicami in koncerti pa so člani zaslužili precejšnje vsote denarja. BTS sestavljajo Kim Seokjin, Min Yoongi, Kim Namjoon, Jung Hoseok, Park Jimin, Kim Taehyung in Jeon Jungkook, ki so velik uspeh dosegli v letih 2018 in 2019, ko so šli na svetovno turnejo, imenovano Love Yourself Tour.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!