Bo Tom Cruise postal prvi igralec, ki bo posnel film v vesolju?

Magazin 12. Okt 202210:00
Tom Cruise
Profimedia

Ravno ko ste mislili, da je Tom Cruise z uspešnim nadaljevanjem legendarnega Top Guna dosegel svoj kinematografski triumf, se je zvezdniku filmske uspešnice porodila vesoljska ideja.

60-letni hollywoodski veteran naj bi pri snemanju nove filmske uspešnice, ki se bo med drugim snemala tudi v vesolju, sodeloval z režiserjem akcijskega trilerja Bournova identiteta Dougom Limanom.

Ideja se je igralcu in režiserju porodila še pred začetkom epidemije novega koronavirusa, ki je njeno napredovanje nekoliko zaustavil. Cruise in Liman naj bi se obrnila na Universal Filmed Entertainment Group (UFEG), saj naj bi igralec z raketo poletel do Mednarodne vesoljske postaje. ”To je načrt. S Tomom imava v razvoju odličen projekt. Odpeljati raketo do vesoljske postaje in posneti film,” je zatrdil Liman.

Tom Cruise
Profimedia

Kaskaderski triki mu niso tuji

Večji del filma naj bi posneli na zemlji, vrhunec pa bo polet glavnega akterja v vesolje. S tem bi Cruise postal tudi prvi civilist, ki bi se sprehodil zunaj vesoljske postaje. Nenavadna ideja igralca ni presenečenje, saj je znan po svojem kaskaderskem delu in vrsti vlog, ki so zahtevale precej nevarne kadre. Prav ob njegovem 60. rojstnem dnevu je režiser Misije: Nemogoče Christopher McQuarrie delil redko fotografijo ameriškega igralca, ki izvaja resnično noro trik. Igralec tako visi z rdečega dvokrilca, z zelo malo, če sploh kaj pomoči.

Leta 2017 se je resneje poškodoval na snemanju Misije nemogoče 6. S posnetka je razvidno, da se je zaletel v zgradbo, obvisel v zraku in se s skrajnimi napori potegnil na streho.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.