Bode Miller gradi smučarsko akademijo v Koloradu

Magazin 25. Dec 202116:45 0 komentarjev
Bode Miller
Bode Miller Ski Academy at Granby Ranch

Nekdanji smučar Bode Miller, ki je prav pred kratkim že osmič postal očka, je pred dnevi na tiskovni konferenci sporočil, da v kraju Granby v zvezni državi Kolorado skupaj s partnerji gradi novo smučarsko akademijo Granby Ranch Ski Resort. V novi akademiji se bodo šolali in urili novi ameriški smučarski tekmovalci.

”Ko se mi je Bode pridružil pri ogledu našega ranča Granby, je bil takoj navdušen. Takoj je rekel, da je to popoln teren za treninge in akademijo. To ni Vail. To ni Whistler. K nam bodo prihajali otroci, ki si želijo dobro izobrazbo, poleg tega pa bodo lahko napredovali tudi v športnem smislu,” je na tiskovni konferenci povedal Andy Wirth, lastnik posestva Granby Ranch.

Bode Miller
Profimedia

Smučarska akademija Bode Miller ne bo profitna organizacija, sprejemali pa bodo tako otroke, ki bodo tam tudi v internatu, kot tudi dnevne učence, ki se bodo vsak dan vozili v šolo. Smučarska legenda Bode je pred novinarji z veseljem obujal spomine na svoje šolske dni, za katere pravi, da jih ima v najlepšem spominu.

Smučanje in dobra izobrazba

”Tudi zaradi šole, kjer sem se učil in smučal, sem danes tak človek, kot sem. To so bile zelo dragocene izkušnje. Seveda je bilo pomembno, da smo bili dobri smučarji, a učiteljem v moji šoli je bilo pomembno tudi, da smo dobri ljudje, da znamo razumeti druge ljudi in smisel življenja. Mislim, da je čas, da obrnemo list in naredimo nekaj novega. Seveda ima Amerika kup odličnih smučarskih akademij, a mislim, da jih večina stagnira. Mi želimo biti drugačni, bolj napredni tako pri izobrazbi kot pri treningih,” je povedal priljubljeni Bode, ki bo zagotovil, da bo na voljo veliko štipendij za otroke, ki ne prihajajo iz bogatih družin: ”Tudi sam sem imel štipendijo, drugače niti v sanjah ne bi imel možnosti dobiti tako kakovostnega šolanja in treningov. Pomagali pa so mi ljudje iz mojega malega mesta Franconia.”

Po vzoru avstrijskih smučarskih koč

Akademijo je zasnoval domačin, arhitekt iz Denverja, Don Ruggles, vse skupaj pa spominja na stare smučarske koče v Avstriji. V šolskem internatu bo lahko 30 učencev. Akademija bo svoja vrata odprla v sezoni 2025/26.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!