Bodo res kmalu na voljo tablete, ki pripomorejo, da se zaljubimo?

Magazin 04. Jul 202212:00
Delite:
Zaljubljen par
Foto: Profimedia

Bo ljubezenski napoj kmalu resničnost? Znanstveniki napovedujejo, da bi lahko bila zdravila, ki bodo poskrbela, da se boste zaljubili do ušes, na voljo v treh do petih letih.

Kljub etičnim pomislekom je po mnenju strokovnjakinje na obzorju prihod “ljubezenskih napojev”. Zdravila, ki bodo poskrbela, da se bodo kresale iskrice, bodo lahko vsebovala oksitocin, hormon ljubezni, medtem ko majhni odmerki ekstazija pomagajo parom, da se ponovno zaljubijo.

“Obstaja veliko etičnih vprašanj … Toda ljubezenska zdravila so zagotovo na obzorju,” je na Cheltenham Science Festivalu povedala antropologinja dr. Anna Machin z Oxfordske univerze.

Določena zdravila namreč lahko spodbudijo občutke ljubezni in, kot je omenila znanstvenica, zdaj vemo dovolj o nevrokemiji ljubezni, da bi predlagali stvari, ki bi izboljšale sposobnosti iskanja ljubezni – ali povečale možnost, da boste ostali zaljubljeni, ko bo postalo težavno.”

Ljubezenska zdravila, ki bi se uporabljala pri terapijah za pare, bi lahko bila na voljo v treh do petih letih, oksitocin v obliki pršila za nos pa v naslednjih desetih letih.

Vir: www.independent.co.uk

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar