Boleč spomin, ki Liama Neesona preganja že od otroštva

Magazin 11. Apr 202214:45 0 komentarjev
Liam Neeson
Profimedia

Eden najbolj znanih irskih igralcev Liam Neeson je spregovoril o travmatičnem spominu iz otroštva, ki je vplival tudi na njegov značaj.

69-letni igralec je v pogovoru za revijo AARP The Magazine govoril o svojem novem akcijskem filmu Memory, v katerem igra ostarelega morilca, ki se bori z demenco. Ob tem je razkril tudi delček svoje preteklosti, delil je travmatično izkušnjo. 

“Ko sem odraščal v hišicah na terasi, sem vsak konec tedna slišal, kako sosedo pretepa pijani mož. Zdaj je mrtev, a to je spomin, ki me še vedno preganja. Verjetno gre za posttravmatsko motnjo.”

“Ne vem, ali me je to prestrašilo ali prizadelo, vendar je zagotovo vplivalo tudi na oblikovanje mojega značaja,” je dejal Neeson. Novinarju je v pogovoru pritrdil, da ima mogoče prav, da poskuša z vlogami v akcijskih filmih doseči nekakšno odrešitev ali pravičnost.”

Igralec je uteho v snemanju filmov našel tudi po smrti svoje žene, igralke Natashe Richardson.

Liam Neeson
Profimedia

Hči igralke Vanesse Redgrave in filmskega režiserja Tonyja Richardsona je umrla leta 2009, stara je bila 45 let. Tragična nesreča se je zgodila med učno uro smučanja v Kanadi. Sprva je bilo videti, da gre za nedolžen padec, a se je pozneje izkazalo, da so poškodbe glave prehude. 

Richardson in Neeson, ki sta se spoznala leta 1994 med snemanjem filma Nell, sta se poročila istega leta. V zakonu sta se jima rodila sinova – danes 26-letni igralec Micheal Richardson in 25-letni Daniel.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.