Bollywoodčani in Hollywoodčani zbrani na enem mestu

Magazin 30. Jul 202210:59 0 komentarjev
Madame Tussauds
Profimedia

V Indiji si lahko po dveh letih premora znova ogledajo svetovno znano zanimivost – muzej voščenih lutk Madame Tussauds.

Z odprtjem je najbolj znan muzej voščenih lutk na svetu zaznamoval svoj ponovni vstop v indijski prostor. Slavna atrakcija za obiskovalce je zaradi pandemije in drugih težav decembra 2020 zaprla svojo poslovalnico.

Nov prostor, ki se nahaja v četrtem nadstropju nakupovalnega središča DLF Mall of India v Noidi, satelitskem mestu New Delhija, se razprostira na 16.000 kvadratnih metrih in prikazuje skoraj 50 voščenih figur. 

Voščene različice so mešanica slavnih osebnosti iz države in po svetu – športa, politike in zabave.

Madame Tussauds
Profimedia

Lutka indijskega premierja Narendro Modijem je med najbolj priljubljenimi v muzeju. Ob njem je tudi kotiček, kjer je podrobno opisan postopek izdelave lutk. Voščeno lutko izdeluje več kot 20 mednarodnih umetnikov, ki sočasno delajo 3-6 mesecev.

Madame Tussauds
Profimedia

“Vse lutke so najprej izdelane v londonskih studiih, tam sestavljene, končna potrditev osebnosti pa je narejena na podlagi slik ali osebnega obiska. Lutke nato pošljejo v ustrezne prodajalne Madame Tussauds. Tamkajšnja ekipa jih ponovno sestavi in ​​jih še dokončno popravi,” je povedal Anshul Jain, generalni direktor holdinške družbe, ki skrbi za muzej Madame Tussauds v Indiji.

Dodal je: “Atrakcija bo indijskemu občinstvu omogočila poglobljen vpogled v glamurozni svet znanih zvezdnikov in osebnosti. Poudarek smo dali na indijske zvezdnike, saj vemo, da bodo tako prebivalci kot obiskovalci uživali v srečanju s temi ikonami, ki so v mnogih pogledih spremenile njihova življenja.”

Madame Tussauds
Profimedia

Bollywoodski igralci Shah Rukh Khan, Salman Khan, Amitabh Bachchan, Katrina Kaif in Madhuri Dixit zasedajo največjo sobo, ob njih pa so tudi hollywoodski igralci, kot so Will Smith, Angelina Jolie in Leonardo di Caprio.

Madame Tussauds
Profimedia

Del je posvečen tudi glasbi – poleg indijskih glasbenikov najdemo še Lady Gaga in Justina Bieberja. Druga soba je posvečena indijskim športnim legendam, ki se družijo z nogometnima zvezdnikoma Ronaldom in Messijem ter atletom Usainom Boltom.

Madame Tussauds
Profimedia

Zgodba muzeja Madame Tussauds se je začela v Londonu, danes pa ga najdemo v 23 mestih po vsem svetu – od New Yorka do Šanghaja, Amsterdama in Sydneyja.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS