Bosanec postal ameriški junak: iz prevrnjenega avtomobila rešil mamo in otroka

Magazin 11. Jan. 202209:42
Delite:
Nihad Ibrahimović
Foto: Juniper Homecare/FACEBOOK

Pogumni Bosanec Nihad Ibrahimović je v ameriškem mestu Hartford iz Connecticuta iz prevrnjenega avtomobila rešil mamo in dva otroka. Na Facebookovi strani podjetja Juniper Homecare, kjer Ibrahimović dela, so pohvalili njegovo junaško dejanje.

“Naš junak! Davi, ko je dostavljal izdelke v ulici South Whitney v Hartfordu, je Nihad Ibrahimović, Juniperjev menedžer že več kot 17 let, nekaj opazil v daljavi. Ko se je približal, je videl, da se je avto sredi ceste prevrnil. Ker se je iz avtomobila kadilo, je vedel, da nima veliko časa, zato je hitro zavihal rokave,” so zapisali.

Pojasnili so, da je Nihad poklical reševalce in brez razmišljanja o morebitnih posledicah odšel na kraj nesreče, kjer so bili mama in dva majhna otroka ukleščeni v avtu. “Odzval se je hitro, razbil okno in jih potegnil na varno, dokler niso prišli reševalci,” še piše v objavi.

Nihadovo dejanje so označili za nesebično in junaško. “Počaščeni smo, da imamo takšnega junaka v svoji ekipi,” so zapisali. Objavili so več fotografij s kraja nesreče, pa tudi Nihada, ki je po tem dejanju prejel posebno parkirno mesto, številne čestitke in zahvale.

Lepe besede, čestitke in številne podpore so se zvrstile tudi v komentarjih, v katerih so tako Američani kot Bosanci pohvalili pogumnega Nihada.

Komentari

Vaš komentar