Brdo kot Woodstock … le da brez seksa in rock‘n‘rolla

Magazin 06. Okt 202118:46 > 19:05
Brdo kot Woodstock
Markus Preiß/Twitter

Močan dež je kriv, da je bilo na Brdu pri Kranju, kjer so se srečali voditelji držav EU in Zahodnega Balkana, kot na slavnem festivalu Woodstock leta 1969. Tako so se pošalili tam prisotni novinarji.

Na Brdu pri Kranju je včeraj potekalo neformalno srečanje voditeljev držav članic Evropske unije, danes pa vrh EU in držav Zahodnega Balkana.

Na posestvu ob gradu Brdo so zato postavili več šotorov, v enem od njih je bilo tudi novinarsko središče. Ker pa je včeraj in danes močno deževalo, je bil teren močno razmočen. Na ta račun so se pošalili številni tuji novinarji.

Bruseljski dopisnik za nemški ARD Markus Preiss je na Twitterju najprej zapisal, da gre za “vrh dežja” na Brdu. “Preden lahko lahko poskrbimo za Zahodni Balkan, moramo posušiti svoje čevlje, hlače, nogavice in noge,” je dodal.

Malo kasneje pa je Preiss objavil tudi videoposnetek, v katerem je citiral svojega novinarskega kolega, ki je dejal, da je na Brdu kot na Woodstocku, le da brez seksa in rock‘n‘rolla.

Na to objavo pa se je s svojim videom blatne poti oglasil tudi nizozemski novinar RTL Roel Schreinemachers.

Na račun obilnega deževja se je pošalila tudi nemška kanclerka Angela Merkel. “Nisem vedela, da lahko tudi v Sloveniji tako močno dežuje kot v Nemčiji,” je dejala.