Britanska kraljica zaradi utrujenosti odpovedala obisk Severne Irske

Magazin 20. Okt 202119:39 0 komentarjev
Kraljica Elizabeta II.
PROFIMEDIA

Elizabeta II. po nasvetu zdravnikov ne bo obiskala Severne Irske. Odpoved obiska ob stoletnici ustanovitve pa menda ni povezana s koronavirusom; kraljica naj bi bila dobre volje in obžaluje odpoved obiska.

Britanska kraljica Elizabeta II. skladno s priporočilom zdravnikov ne bo potovala na Severno Irsko, so sporočili iz Buckinghamske palače. V zadnjih dneh je bila prisotna na številnih dogodkih in prireditvah, zaradi utrujenosti pa so ji svetovali nekajdnevni počitek.

95-letnica naj bila sicer dobre volje, je pa razočarana, da ob stoletnici ustanovitve Severne Irske ne bo mogla obiskati tamkajšnjih prebivalcev. Odpoved obiska in predpisani počitek menda ni povezan s koronavirusom, so zagotovili.

Elizabeta II., najdlje vladajoča britanska monarhinja, je pred tednom dni med dogodkom v Westminstrski opatiji po dolgem času pri hoji uporabljala palico. Tega takrat v Buckinghamski palači niso komentirali, po poročanju BBC pa naj bi palico uporabila za bolj udobno hojo.

Kraljica se ne počuti staro

Da se še vedno počuti mladostno, pa je kraljica pokazala tudi nedavno, ko ni želela sprejeti hudomušne nagrade za starejše, ki jo podeljuje britanska revija The Oldie. Prek osebnega tajnika je sporočila, da je človek star toliko, kot se počuti ter da ne izpolnjuje meril za to nagrado.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!