Britanska zvezdnica ima ”po izračunih” najbolj popoln obraz

Magazin 11. Jan 202309:31
Jodie Comer
Profimedia

Rezultat izhaja iz "zlatega reza lepote fi", matematične enačbe, ki naj bi merila idealna razmerja obraza, izračunal pa jo je londonski plastični kirurg.

“Popoln obraz” naj bi imela Jodie Comer, 29-letna britanska igralka, znana po vlogi morilke Villanelle v vohunski seriji Killing Eve (Ubij Eve). Ta rezultat izhaja iz matematične enačbe, ki naj bi merila idealna razmerja obraza, izračunal pa jo je londonski lepotni kirurg Julian De Silva. Matematično enačbo, ki so jo prvotno uporabljali arhitekti in umetniki pri izdelavi mojstrovin, je prilagodil ljudem. “Izmerijo se dolžina in širina obraza, nato pa se rezultati razdelijo.” Bližje je vsota teh števil 1,6, bližje je obraz zlatemu rezu. Poudarjena sta tudi simetrija in enaka razmerja. ”Dolžina ušes naj bo enaka dolžini nosu, širina enega očesa pa enaka razdalji med obema očesoma,” pravi De Silva.

Jodie Comer
Profimedia

Po izračunu kirurga ima Jodie Comer rezultat 94,52 %. ”Najvišja ocena za širino in dolžino njenega nosu,” je komentiral zdravnik na svojem Instagram profilu, preden je dodal: ”Bila je blizu vrha, kar zadeva obliko ustnic in položaja oči. Njena brada je lepo oblikovana in splošna oblika njenega obraza je res močna.” Na lestvici znanega kirurga so še Zendaya (94,37 %), Bella Hadid (94,35 %) in Beyonce (92,44 %). Med “zmagovalkami” te lestvice so tudi Ariana Grande, Taylor Swift in Kim Kardashian.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.