Cara Delevingne je obraz trajnostne kampanje za znamko Puma

Magazin 28. Apr. 202217:15
Delite:
cara delevingne x Puma
Foto: Profimedia

Športni velikan Puma je začel eksperimentalno fazo svojega projekta Re:Suede. V njenem okviru bo podjetje podarilo 500 parov superg udeležencem iz Nemčije, nosila pa jih bo tudi priljubljena britanska manekenka Cara Delevingne.

Eksperiment bo preizkusil, ali je mogoče izdelati biološko razgradljivo različico njihovega ikoničnega modela Suede. Udeleženci bodo model nosili šest mesecev in ga nato vrnili znamki. Podjetje bo nato obrabljene čevlje poslalo strokovnjakom za industrijsko kompostiranje, ki bodo analizirali, ali se superge lahko biorazgradijo v nadzorovanem industrijskem okolju. Cara Delevingne je postala ambasadorka trajnosti pri Pumi, potem ko je že večkrat sodelovala z znamko in z njimi v projektu Exhale tudi izdelala oblačila za jogo.

cara delevingne x Puma
Foto : Profimedia

Cara je pred kratkim svojim 43,2 milijona sledilcem na Instagramu razložila svojo vpletenost v kampanjo. Poleg njenih posnetkov s fotografiranja je zapisala: “Ponosna sem, da sodelujem s Pumo na potovanju, ki je povezano z mojo strastjo do planeta. Naslednjih nekaj mesecev bom nosila njihove superge Re:Suede kot del poskusa biorazgradljivosti. Narejeni so za recikliranje in oblikovani s krožnostjo v srcu.”

Ta poskus je prišel za tem, ko je blagovna znamka vzbudila veliko zanimanja za projekt biološke razgradljivosti, pri čemer je Heiko Desens, globalni kreativni direktor pri Pumi, dejal, da so prejeli več povpraševanja po sodelovanju, kot je na voljo obutve.

cara delevingne x Puma
Foto : Profimedia

Pred tem eksperimentalnim projektom sta Puma in Cara Delevingne že sodelovala, in sicer je zanje oblikovala eksluzivno kolekcijo okolju prijaznih oblačil za jogo. Kolekcija Exhale temelji na namenu, da bi bili vsak dan boljši – duhovno, mentalno in okoljsko. Puma in Cara sta pri snovanju kolekcije sprejeli premišljene odločitve o trajnosti z uporabo premišljenih materialov in tehnik: vsi modrčki, hlačne nogavice, pajkice in preostali kosi so izdelani iz vsaj 20 odstotkov recikliranih materialov. Da bi dodatno zmanjšali vpliv na okolje, so izravnali neizogibne emisije ogljika, zaradi česar je kolekcija ogljično nevtralna.

cara delevingne x Puma
Foto : Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar