Cara Delevingne pravi, da so jo slike paparacev privedle do rehabilitacije

Magazin 14. Mar 202315:15
cara delevingne intervju vogue
Profimedia

Priljubljena manekenka in igralka Cara Delevingne je v nedavnem intervjuju za Vogue spregovorila o svojih duševnih težavah. V pogovoru za modno revijo je kot zvezda njihove aprilske naslovnice razkrila, da se je po tem, ko se je znašla v "slabem položaju", odločila poiskati pomoč.

Cara Delevingne je sprožila vsesplošno zaskrbljenost, potem ko so slike paparacev, posnete na zasebnem letališču v Los Angelesu septembra lani, prikazale manekenko po vrnitvi s festivala Burning Man – bila je vsa razmršena in vedla se je čudno. Zdaj je 30-letnica v intervjuju za revijo Vogue povedala, da je hvaležna za te slike, saj so jo poslale na pot rehabilitacije in treznosti. “Nisem spala. Nisem bila v redu,” je povedala novinarki revije Vogue Chiomi Nnadi. “To je srce parajoče, saj sem mislila, da se zabavam, a na neki točki je sledilo spoznanje, da res nisem videti dobro. Veš, včasih se moraš soočiti z resničnostjo, zato so bile te slike nekaj, za kar sem lahko hvaležna.”

cara delevingne intervju vogue
Profimedia

The Hollywood Reporter poroča, da je za intervju, ki je bil opravljen konec januarja, Delevingne priznala, da je bila po rehabilitaciji konec lanskega leta štiri mesece trezna. “Če padeš na tla in nisi pripravljen vstati, ne boš,” je dejala in dodala, da je takrat končno prišla do zaključka, da potrebuje pomoč.

“Tri leta nisem videla terapevta. Vse sem nekako odrinila na stran, potem pa sem spoznala, v kako zelo slabem položaju sem. Vedno sem mislila, da je treba delati, ko so slabi časi, dejansko pa je treba delati, ko so dobri. Delo je treba opravljati dosledno,” je še povedala v intervjuju za Vogue.

Po pisanju The Hollywood Reporterja je Cara začela piti in se zabavati že kot najstnica, razkrila je, da je svojo prvo izkušnjo zlorabe alkohola doživela med družinsko poroko že pri sedmih letih. “Zbudila sem se v babičini hiši z mačkom v obleki družice. Prejšnjo noč sem hodila okoli in vase zlivala kozarce šampanjca,” je rekla za Vogue. Do tega so jo privedle številne težave, med drugim nespečnost, dispraksija – motnja, ki vpliva na gibanje in koordinacijo, duševni zlom in nenamerno samopoškodovanje. “Ko sem bila najstnica, je vse strmoglavilo. Takrat sem tudi začela piti in žurati. Imela sem potrebo po begu in spreminjanju resničnosti, saj so me zadela ogromna vprašanja: Kaj počnem tukaj? Kdo poskušam biti?”

cara delevingne intervju vogue
Profimedia

Delevingne za okrevanje in zdravo življenje priporoča 12-stopenjski program, ki je poln joge, meditacije, dodatnih vadb, uživanja treh obrokov na dan in terapevtskega režima. Prav tako v intervjuju pravi, da je “delo na sebi” danes najpomembnejša stvar v njenem življenju, njena kariera pa je “na drugi strani”. Kljub temu ostaja zaposlena na tem področju z novo sezono oddaje Carnival Row družbe Prime Video in dokumentarne serije Hulu Planet Sex.

cara delevingne intervju vogue
Profimedia

“Spoznala sem, da je zdravljenje v 12 korakih najboljša stvar, in zdaj se tega ne sramujem. Skupnost je pri tem naredila veliko. Nasprotje zasvojenosti je povezovanje, in to sem ugotovila v 12 korakih,” je dejala za Vogue. “Ta proces ima seveda svoje vzpone in padce, vendar sem se začela bolj zavedati. Ljudje bi od mene sicer radi slišali ”šolsko” zgodbo, češ, bila sem odvisnica, zdaj pa sem trezna, in to je to.” A ni tako preprosto. To se ne zgodi čez noč … Seveda želim, da se stvari zgodijo takoj – mislim, da še posebej ta generacija želi, da se stvari zgodijo hitro – vendar sem morala kopati precej globlje,” je zaključila svojo odkrito izpoved za Vogue.

cara delevingne intervju vogue
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.