“Čas za telebajske”: vračajo se liki, ki so zaznamovali mnoga otroštva

Magazin 12. Sep 202218:09 1 komentar
Telebajski
PROFIMEDIA

Na male zaslone se vrača kultna otroška oddaja Telebajski. Na platformi za pretočne vsebine Netflix bo svojo premiero doživela 14. novembra.

Pred 25 leti je na britanskem BBC luč sveta ugledala risanka Telebajski, ki je zaznamovala številna otroštva. S prisrčnim sončnim pozdravom in razigranostjo likov, ki slišijo na ime Tinki Binki, Dipsi, Lili in Po, bodo otroke tokrat zabavali v priredbi, ki jo bo pripovedoval ameriški igralec in pevec Tituss Burgess. Oddaja bo na voljo od 14. novembra, in sicer na platformi za pretočne vsebine Netflix, poroča britanski Guardian.

Oddaja se je prvotno predvajala med letoma 1997 in 2001, s kasnejšimi ponovitvami.

Tinki Binki
PROFIMEDIA

Telebajski so bili priljubljeni tudi med slovenskimi otroki. Če so liki v oddaji v preteklosti sprožali polemike, komu je ta v resnici namenjena, naj bi bila najnovejša priredba izobraževalne narave ter bo spremljala četverico likov pod budnim očesom Sonca. Pričakovati je veliko petja in plesa, prva sezona naj bi imela 26 delov, dolgi pa bodo 12 minut.

Spomnimo, da je bil nekaj kritik delež predvsem lik Tinki Binki, ki je v oddaji nosil rdečo torbico. Med konservativno mislečimi se je namreč pojavljalo prepričanje, da lik ni primeren, saj naj bi predstavljal homoseksualca. Na BBC so takrat pojasnili, da je Tinki Biki le otroški lik v oddaji, ki ima čarobno torbo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje