Cate Blanchett slavi 53. rojstni dan in ostaja goreča zagovornica ženskih pravic

Magazin 14. Maj. 202211:00
Delite:
Cate Blanchett
Foto: Profimedia

Hollywoodska igralka Cate Blanchett slavi svoj 53. rojstni dan in ostaja ena izmed največjih ikon sodobnega filma, ki je sodelovala s številnimi največjimi režiserji.

Avstralska filmska igralka in dvakratna oskarjevka Cate Blanchett je prav gotovo ikona sodobnega filma, ki je imela čast, da je lahko ustvarjala pod vodstvom največjih režiserjev zadnjih dveh desetletij, občinstvo pa jo naravnost obožuje.

Obenem pa ni le izjemna igralka, njeno ime je pogosto omenjeno tudi, ko je govora o humanitarnih in naravovarstvenih prizadevanjih, glasna pa je tudi takrat, ko gre za ženske pravice in enakopravnost žensk v filmski industriji, kjer družbo čaka še vedno veliko dela.

Cate Blanchett
Foto : Profimedia

Cate se je kot ena prvih igralk opogumila in povzdignila svoj glas proti hollywoodskemu producentu Harveyju Weinsteinu, ki se je spopadal s stotinami obtožbami o spolnem nasilju in posilstvih. Bila pa je tudi ena izmed 300 hollywoodskih igralk, ki je podprla gibanje Time’s Up, med njimi pa sta tudi Merly Streep in Jennifer Lawrence.

Leta 2014 je prejela oskarja za vlogo v filmu Otožna Jasmine, ki jo je režiral Woody Allen, leta 2005 pa ji je Ameriška filmska akademija podelila tudi nagrado za film Letalec, pod katerega režijo se je podpisal Martin Scorsese. Leta 2007 je kot najboljša igralka slavila v Benetkah, nagrado si je prislužila za androgino upodobitev Boba Dylana v filmu Bob Dylan: 7 obrazov režiserja Todda Hayesa.

Cate Blanchett
Foto : Profimedia

V teh dneh Cate slavi 53. rojstni dan in navdušuje s svojo lepoto, ki se zdi, da prav nikoli ne bo zbledela. V preteklosti se je večkrat uvrščala na seznam najlepših žensk na svetu, v Hollywoodu pa velja za eno izmed najlepših igralk.

Danes še vedno prejema številne vloge in navdušuje v vsem, česar se loti. Zdi se, da ji navdiha nikoli ne zmanjka in da se lahko nadejamo še številnih vrhunskih stvaritev, ki bodo prišle izpod njenih rok.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar