Če opazite te znake, v razmerju verjetno nekaj ni v redu

Magazin 10. Feb 202317:30
par
Profimedia

Bi prepoznali, kdaj v zvezi ni čisto vse tako, kot bi moralo biti? Včasih se znaki prikradejo tiho in jih opazite šele, ko se nakopičijo in je skoraj prepozno.

V vsakem trdnem odnosu slej ko prej pride do prepira, in če se partnerja ljubita ter si zaupata, potem misli usmerita k iskanju rešitve. Takšne prepreke ju le utrdijo. Kdaj pa se začnejo kazati znaki, da v odnosu ni vse v redu in se morda celo bliža koncu?

Preverite, ali v svojem razmerju opazite kaj od naslednjega:

Ne zaupata si

V zdravem razmerju se partnerja ne bojita biti ranljiva, saj vesta, da se sprejemata in se ne bosta obsojala ter se nimata namena prizadeti. Če zaupanje pri vaju peša, si zadnje čase tega ne upata več storiti. Kar naenkrat imate občutek, da partnerju ne morete več povedati vsega, kot ste to lahko naredili nekoč. Tudi partner vam ne pove več toliko, kot vam je včasih. Pogrešate tiste globoke in odkrite pogovore, ki sta jih včasih imela redno. Težko bosta nadaljevala razmerje, če si ne zaupata.

Komunikacija je skoraj izginila

Ste opazili, da se, ne glede na način komunikacije, ne slišita in ne poslušata? Vsak od vaju govori svoje in zahteva, da ga drugi upošteva, hkrati pa se nista pripravljena poslušati. Ali to počne eden od vaju, drugi pa se trudi komunicirati. V nobenem primeru pogovor ne bo stekel, saj se morata truditi oba. Sčasoma se komunikacija izgubi in zalotita se, da si nekaj besed namenita le, ko je nujno, npr. ob odhodu od doma ali pri organiziranju obrokov in podobno.

Ne trudita se biti privlačna

Ne spomnite se, kdaj sta se nazadnje lepo oblekla drug za drugega in se odpravila na večerjo ali na zmenek kam drugam. Že dolgo si nista povedala, da se privlačita in kaj vama je drug na drugem všeč. Odnos brez privlačnosti drvi v prepad. Izgubila sta iskrico in verjetno se izogibata tudi spolnim odnosom. Intimnost je pomemben del razmerja, in ko izgine, se začnejo težave.

Slabo se počutite v svoji koži

Če imate občutek, da vedno naredite nekaj narobe v razmerju, ste skeptični do svojih odločitev, opažate znake anksioznosti ali depresije, potem ste se izgubili. Odnos v vas ne vzbuja najboljšega, kot bi moral, temveč se zaradi tega počutite slabo v svoji koži. Pomislite, kdaj ste bili nazadnje na kaj ponosni. Se ne morete spomniti? Očitno sta s partnerjem zašla na napačno pot in morda je najbolje, da naprej odidete sami.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.