Celine Dion zaradi zdravstvenih težav odpovedala velik del evropske turneje

Magazin 08. Dec 202219:20
Celine Dion
Foto: Profimedia

Celine Dion je zaradi zdravstvenih težav prestavila oziroma odpovedala več napovedanih koncertov v sklopu evropske turneje. Med drugim je prestavljen tudi koncert v Zagrebu, odpovedan pa je koncert v Italiji.

Svetovno znana pevka Celine Dion je zaradi zdravstvenih težav prestavila oziroma odpovedala več napovedanih koncertov v sklopu evropske turneje. 54-letna pevka se namreč spopada z redko nevrološko motnjo, imenovano ‘sindrom togega človeka’ oziroma Mersha-Voltman sindrom.

Celine Dion je svojim oboževalcem v čustvenem nagovoru na Instagramu med drugim sporočila, da gre pri njenem zdravstvenem stanju za motnjo, ki prizadene približno eno na milijon oseb. Sama jo čuti v obliki številnih krčev, ki vplivajo tako na njeno hojo kot tudi petje, zaradi česar je izvedba koncerta nemogoča.

Pevka naj bi se z zdravstvenimi težavami sicer spopadala že nekaj časa. Kot je dejala, se skupaj z zdravstvenim osebjem trudi, da bi lahko čim prej znova stopila na koncertne odre, osredotočena je zgolj na to, da čim prej okreva ter znova stopi pred oboževalce.

Za zdaj je pevka vse koncerte, ki so bili načrtovani za pomlad 2023, prestavila na leto 2024. Vsi koncerti, načrtovani za poletje 2023, pa so odpovedani. Med drugim je tako koncert v Zagrebu prestavljen na marec 2024, koncert v Italiji, ki bi moral biti 15. julija 2023, pa je odpovedan.

Jesenski termini koncertov v letu 2023 za zdaj ostajajo nespremenjeni.

Sindrom togega človeka ali Mersha-Voltman sindrom največkrat prizadane živčni sistem v možganih in hrbtenjači. Povzroča močne in boleče krče ter okorelost. Pri določenih osebah so lahko krči tako siloviti, da povzročijo celo zlome kosti. Motnja ni ozdravljiva, se pa simptomi lahko uspešno blažijo z zdravili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar