Center za socialno delo prijavil hrvaško pevko Severino

Magazin 14. Apr 202218:25 > 20. Maj 2022 22:43 0 komentarjev
Severina
Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebški center za socialno delo je zoper hrvaško pevko Severino podal prijavo na zagrebško policijsko upravo zaradi motenja javnega reda in miru. Povod za prijavo naj bi bila razžalitev in omalovaževanje uradne osebe. Na kaj točno se dogodek nanaša, ni jasno, saj se pevka uradno še ni odzvala.

Hrvaška pevka Severina si je tokrat naslovnice medijev “prislužila” zaradi prijave, ki jo je na policijo podal zagrebški center za socialno delo. Iz zagrebške policijske uprave so v kratkem odzivu za hrvaško N1 pojasnili le, da so končali kriminalistično preiskavo zoper 50-letnico, in sicer zaradi suma o prekršku po 17. členu zakona o prekrških, ki se nanaša na javni red in mir, v škodo uslužbenke zagrebškega centra za socialno delo. Za komentar so zaprosili tudi pevkinega sodelavca Davorja Grgina, a se ta na novinarska vprašanja ni odzval, tako kot se na poročanje medijev še ni odzvala Severina.

Dolga brada spora z uslužbenci centra

Splitčanka je sicer v preteklosti, ko je z nekdanjim partnerjem srbskim poslovnežem Milanom Popovićem bila bitko za skrbništvo nad sinom Aleksandrom, javno spregovorila o domnevno neprofesionalnem in nezakonitem odnosu uslužbencev tamkajšnjega centra za socialno delo. Izredni nadzor, ki ga je opravilo hrvaško ministrstvo za delo, pokojninski sistem, družino in socialne zadeve pa je pokazalo več nepravilnosti pri njihovem delu.

Kot je v takratnem odzivu pojasnila pevka, je bilo v nadzoru ugotovljenih več kot 20 napačnih postopanj izpostave Maksimir. “Že leta molim. Mnogi so me v teh letih poslušali, niso me pa slišali. Moje prošnje, pritožbe, tožbe, ugovori niso bili sprejeti. Psihično nadlegovanje, javno ponižanje in odvzem otroka ter začasni ukrep, ki je trajal 20 mesecev, so ostali nekaznovani, neraziskani. Podobna nepopravljiva škoda je bila strojena številnim materam na Hrvaškem in po regiji,” je po poročanju Večernjega lista takrat dejala pevka.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.