Česa na razprodajah nikar ne kupujte

Magazin 12. Jan 202411:12 1 komentar
razprodaja, popust, znižanje, oblačila
Foto: PROFIMEIDA

Čeprav so razprodaje dobra priložnost za osvežitev garderobe, na njih zaradi nizkih cen prevečkrat kupimo stvari, na katerih se v omarah le nabira prah.

Nižja cena nikakor ne sme biti edini razlog za nakup, piše portal N1 Zagreb.

Čeprav so znižanja in razprodaje kot nalašč za nakup modne klasike, se je nekaterim oblačilom, obutvi ali modnim dodatkom boljše izogniti. Katerim?

Tukaj je nekaj nasvetov modnih strokovnjakov:

Premajhna oblačila

Verjetno ste na razprodaji že kupili oblačilo neustrezne velikosti, češ da ga boste nekoč oblekli. Verjetnost, da bo takšno oblačilo “obviselo” v omari, je večja kot tista, da ga boste nekoč oblekli, piše portal. Če vam je že ob nakupu premajhno, ga raje ne kupite.

Neudobna oblačila in obutev

Če se v oblačilu ali obutvi ne počutite udobno, ga boste oblekli samo enkrat ali nikoli.

Kupovanje neudobnega oblačila je stran metanje denarja. Če vas nekaj žuli, drgne, se težko zapenja ali predstavlja drugo težavo, pustite takšen kos v trgovini. V prihodnosti se stanje zagotovo ne bo izboljšalo, vi pa boste samo po nepotrebnem zapravili denar in natrpali omaro.

Izdelek, ki ni v vašem stilu

Našli ste oblačilo, obutev ali modni dodatek, ki se nikakor ne ujema z vašim stilom, vendar je cena tako ugodna, da se mu ne morete upreti. Cene dostikrat mamijo, da bi kupili nekaj, česar ne nosimo, zato je verjetnost, da bomo to vseeno kupili, precej velika. Uprite se!

Stvari, ki so enake ali podobne tistim, ki jih že imate

Pri nakupih oblačil se običajno držimo “varnega območja” in na znižanjih radi kopičimo kose oblačil, ki so podobni tistim, ki jih že imamo v omari.

Povsem v redu je, če se svojega stila držimo, vendar deset enakih ali zelo podobnih srajc, čevljev in torbic res ne potrebujete. Eden od ciljev nakupa na razprodaji naj bo možnost ustvarjanja novih kombinacij, ki so skladne z vašim stilom oblačenja.

Stvari, za katere si ne morete predstavljati kombinacije

Če vam je nekaj všeč, vendar si ne morete predstavljati, ob kakšni priložnosti bi ga oblekli, ga preskočite kot izbiro. Ta občutek je znak, da gre za izdelek, ki ga z drugimi kosi iz omare ne boste mogli kombinirati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje