Charlie Higson napisal novo avanturo Jamesa Bonda ob praznovanju kronanja

Magazin 05. Apr 202308:00
Charlie Higson
Profimedia

V Veliki Britaniji so pisatelju in igralcu Charlieju Higsonu, avtorju serije knjig mladi Bond, naročili nov roman o slavnem angleškem agentu 007, Jamesu Bondu. Nova knjiga o tajnem agentu njegovega veličanstva bo izdana v četrtek, 4. maja, kronanje pa bo v soboto, 6. maja – kar je natančno 60 let po objavi 10. romana Iana Fleminga leta 1963.

Charlie Higson je avtor petih knjig iz serije Mladi Bond, ki jih je napisal za mlajše bralce. V njih je Bond prikazan kot najstnik na kolidžu Eton, ki ga seveda v resničnem življenju obiskujejo vsi člani kraljeve družine. Novemu romanu bo naslov On His Majesty’s Secret Service (V službi njegovega veličanstva), izdala pa ga bo založba Ian Fleming Publications. Roman bo na voljo kot e-knjiga, zvočna knjiga, ki jo bo bral Charlie Higson, kot tudi v trdi vezavi. Na spletu in v knjigarnah bo na voljo od 4. maja. Seveda se bo zgodba sukala okoli kronanja novega kralja. Bond mora dva dni pred kronanjem v zadnjem trenutku preprečiti poskus ekscentričnega Athelstana Wesseškega, da zmoti slovesnost in Združeno kraljestvo nauči lekcije.

Higson, ki z družino živi v Londonu, je o prihajajočem romanu povedal, da je bil sprva navdušen, ko mu je založba Ian Fleming pred nekaj več kot mesecem dni predlagala, da bi napisal zgodbo o Bondu za odrasle, a je kmalu ugotovil, da mora biti zgodba končana do majskega kronanja. “Pisanje v tako kratkem času je tako napeto in srce parajoče kot vsaka Bondova misija. Čeprav seveda nihče ni streljal name,” je dodal in razkril, da bo v novem romanu vse, kar si kdo želi od zgodbe o Bondu – spolnost, nasilje, avtomobili, barvit zlobnež z grdim pribočnikom in seveda sam Bond, ki je hkrati tako zelo znan, a tudi skrivnosten. Ves honorar od prodaje knjige nameravajo nameniti organizaciji National Literacy Trust, ki sodeluje z britanskimi šolami in skupnostmi pri opismenjevanju otrok, piše spletna stran thebookseller.com.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.