Dejstva o Elvisu Presleyju, ki jih mogoče še ne veste

Magazin 15. Okt 202118:42 0 komentarjev
Elvis Presley
Profimedia

Čeprav je od smrti Elvisa Presleyja minilo že več kot štiri desetletja, je pevec še vedno simbol glasbe, saj njegove pesmi tudi danes vplivajo na nešteto glasbenikov po svetu, na tisoče oboževalcev pa zvesto posluša njegove nepozabne hite. Ni dvoma, da kralj rokenrola še vedno živi.

Kljub njegovi slavi pa še vedno obstaja nekaj dejstev, ki jih večina o njem ne pozna.

V sorodu je bil z Abrahamom Lincolnom

Ni znano, ali se je pevec tega zavedal, saj tega ni nikoli omenil v intervjujih.

Imel je brata dvojčka

Ime njegovega brata dvojčka je bilo Jesse Garon Presley, rodil se je 35 minut pred Elvisom. Dvojček se je na žalost rodil mrtev in je pokopan v neoznačenem grobu na pokopališču Priceville Cemetery. Bratova smrt je Elvisa zaznamovala za vedno.

Njegova naravna barva las je blond

Elvis je slovel po svojem videzu, kar vključuje njegove ikonične črne lase. Pevec si je začel lase barvati že v mladih letih in obstaja le ena njegova fotografija z naravnimi blond lasmi. Ta visi v Gracelandu in marsikateri obiskovalec je zelo presenečen, ko jo zagleda.

Elvis Presley
Twitter @KimCattrall

Elvis je kupil Graceland, ko je bil star 22 let

Odločil se je, da bo obdržal ime, za dvorec pa je takrat odštel 100 tisoč dolarjev. Dvorec je zdaj v lasti njegove hčerke, letno pa si ga ogleda mnogo obiskovalcev.

Razmerje med Elvisom in Priscillo v današnjih časih ne bi bilo dovoljeno

Nemogoče je govoriti o osebnem življenju Elvisa Presleyja in ne pomisliti na Priscillo. Vendar bi bilo njuno razmerje danes nemogoče. Elvis jo je spoznal, ko je služil vojsko v Nemčiji, takrat je bil star 24 let, Priscilla pa le 14. Nekateri biografi pravijo, da je Elvis dejal, da je deklica dovolj mlada, da jo lahko oblikuje, kot se njemu zdi najbolje ustrezno. Sama Priscilla pa je nekoč dejala, da je bila Elvisova živa lutka.

Nikoli ni imel mednarodne turneje

Elvis Presley je eno najbolj znanih imen v zgodovini glasbe, a nikoli ni imel koncerta v tujini. Nekateri viri trdijo, da si je tega želel, vendar njegov menedžer želji nikoli ni bil naklonjen, ker je bil nezakoniti priseljenec, obtožen umora v svoji domovini. Elvis tega ni nikoli izvedel, saj je menedžerjeva preteklost postala znana šele po njegovi smrti.

Elvis Presley
Profimedia

Glede hrane je imel malce nenavadne zahteve

Večina oboževalcev ve, da je bil Elvis ljubitelj sendviča z arašidovim maslom, banano in slanino, a kralj rokenrola je imel glede hrane še druge kaprice. V njegovi kuhinji ni nikoli smelo zmanjkati pijače Pepsi, pomarančnega soka, kislega zelja, vaniljeva in čokoladnega sladoleda ter bananinega pudinga, ki mu ga je osebje skuhalo vsak dan.

Ni presenetljivo, da se je Elvis močno zredil. Nekateri strokovnjaki domnevajo, da je poskušal s hrano omiliti depresijo in žalost.

Navdihnil je Barryja Whitha

Ko je bil Barry White v zaporu zaradi kraje pnevmatik, je na radiu zaslišal pesem It’s Now or Never. Takrat se je odločil, da bo nadaljeval svojo glasbeno kariero, kar je bila njegova najboljša odločitev.