Lindsay Lohan s sedmimi zvezdniki obtožena zaradi promocije kriptovalut

Digitalno 23. Mar 202308:12 0 komentarjev
Lindsay Lohan
Profimedia

Ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) je obtožila osem znanih osebnosti, med njimi igralko Lindsay Lohan, boksarja Jaka Paula, raperja Lil Yachtyja in Akona zaradi promocije kriptovalut v družbenih medijih, ne da bi razkrili, da so bili za to plačani.

Ameriška igralka Lindsay Lohan in boksar Jake Paul sta se brez priznanja krivde strinjala, da bosta plačala 40.670 (nekaj več kot 37 tisoč evrov, op. a.) oziroma 101.887 dolarjev (nekaj več kot 93 tisoč evrov, op. a.) kazni. S poravnavo so se strinjali tudi pornografska igralka Michele Mason, znana tudi kot Kendra Lust, raper Lil Yachty ter pevca Ne-Yo in Akon.

Obtožena sta še glasbenik Soulja Boy in pevec Aliaune Thiam.

Obtožnice so del pregona podjetnika Justina Suna zaradi trženja kriptožetonov tronix in bittorrent brez registracije pri pristojnih organih in zaradi manipuliranja s trgovanjem s kriptovalutami na njegovi platformi.

SEC je po spektakularnem propadu vodilne družbe v panogi kriptovalut FTX konec lanskega leta okrepil preiskave in ukrepe na tem področju. Trdi, da si je Sun prizadeval povišati vrednost tronixa z umetnim ustvarjanjem videza trgovanja na sekundarnem trgu tako, da je svojim zaposlenim naročil nakup in prodajo tega sredstva.

“Ta primer ponovno dokazuje veliko tveganje, s katerim se spoprijemajo vlagatelji, kadar se vrednostni papirji kriptoaktivnega premoženja ponujajo in prodajajo brez ustreznega razkritja,” je v izjavi dejal predsednik SEC Gary Gensler. Sun je vlagatelje k nakupu kriptovalute nagovarjal tudi s kampanjo, v kateri je skupaj s slavnimi promotorji prikrival, da jih plačuje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!