Microsoft v Londonu vzpostavlja nov center za umetno inteligenco

Digitalno 08. Apr 202416:24 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Ameriški tehnološki velikan Microsoft v Londonu načrtuje vzpostavitev novega centra za umetno inteligenco, ki bo osredotočen na razvoj izdelkov in raziskave tehnologije, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Center bo vodil britanski soustanovitelj velikana umetne inteligence DeepMind, ki je zdaj v lasti ameriškega Googla, Mustafa Sulejman.

Kot je napovedal Mustafa Sulejman, bo novi center, ki bo imel sedež na območju Paddingtona, spodbujal napredek pri najsodobnejših jezikovnih modelih umetne inteligence in njihovi podporni infrastrukturi.

V blogu je zapisal še, da bodo s centrom odprta nova delovna mesta, pri čemer bo Microsoft zaposloval “izjemne posameznike, ki želijo delati na najbolj zanimivih vprašanjih in izzivih umetne inteligence našega časa”.

Center bo po njegovih besedah velika pridobitev za Veliko Britanijo, ki da je zavezana k napredni, odgovorni in varni umetni inteligenci. Microsoft bo na ta način še razširil svojo prisotnost na Otoku. V Cambridgeu ima že svoj razvojni laboratorij.

V podjetju so v luči svojih načrtov v zvezi z umetno inteligenco že konec lanskega leta napovedali, da bodo v Veliki Britaniji investirali 2,5 milijarde dolarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!