Uporabniki iPhonov v šoku: izbrisane intimne fotografije so se ponovno pojavile

Digitalno 17. Maj 202420:14 0 komentarjev
iPhone 12
PROFIMEDIA

Nekateri uporabniki iPhonov se v zadnjih dneh na forumih, namenjenih Applovim napravam, pritožujejo, da so se med novo dodanimi fotografijami na iCloudu (oblaku) začele pojavljati fotografije, ki so jih že zdavnaj izbrisali.

Ko ljudje izbrišejo fotografije s telefona, imajo za to po navadi razlog – včasih želijo narediti prostor na telefonu, včasih so posneli preveč podobnih fotografij, spet drugič pa se želijo znebiti neprijetnih ali intimnih fotografij.

A uporabniki iPhona ugotavljajo, da so se izbrisane fotografije ponovno pojavile v njihovem iCloudu (oblaku).

V nekaterih primerih gre za fotografije, ki so bile posnete in izbrisane pred več leti. Uporabniki so se pritoževali tudi, da so se pojavile slike njihovih nekdanjih partnerjev, pa tudi nekatere intimne fotografije, ki bi morale ostati izbrisane. Večini uporabnikov se je čudežno vrnilo le nekaj fotografij, medtem ko en uporabnik na Redditu pravi, da je na njegovem iCloudu pojavilo kar 300 fotografij, ki jih je izbrisal.

Po brisanju fotografij z iPhona se te sicer začasno premaknejo v mapo izbrisanih datotek, kjer ostanejo še 30 dni, če si oseba premisli in jih želi ponovno obnoviti, nato pa se trajno izbrišejo. Obstaja tudi možnost, da jih iz datoteke izbrisanih fotografij odstranite prej in potem niso več dostopne na telefonih. Tako bi vsaj moralo biti v teoriji.

Operacijski sistem iOS 17.5
Foto: PROFIMEDIA

Apple pritožb uporabnikov še ni komentiral, zato ni znano, zakaj je prišlo do te težave, a mediji ugibajo, da so se težave začele z nadgradnjo mobilnega operacijskega sistema na različico iOS 17.5.

Prav tako se zdi, da ta težava ni povezana samo s fotografijami – eden izmed uporabnikov iPhona je na platformi X potožil, da so se po nadgradnji operacijskega sistema na najnovejšo različico spet pojavila nekatera stara glasovna sporočila.

O težavi je poročal portal MacRumors.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!