Dokumentarni film o nekdanji prvi dami ZDA: “Pozabila je na Slovenijo”

Magazin 01. Sep 202120:00 1 komentar
Melania Trump
Profimedia

"Kaj se zgodi v mestu, kjer mladenka postane prva dama Združenih držav Amerike?" S tem vprašanjem se v dokumentarnem filmu Catching Melania ukvarjata režiser Jurij Gruden in njegova žena Tanja Gruden, ki se je pod film podpisala kot producentka.

Zakonca Jurij in Tanja Gruden menita, da je Melania Trump daleč najbolj slavna Slovenka v zgodovini naše države, poroča portal inews. Po njuni oceni se z njeno slavo ne moreta kosati ne Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa), ne filozof Slavoj Žižek, ki je znan predvsem v intelektualnih in akademskih krogih.

Pozabila na rodno Sevnico

“Melania ostaja ena najbolj fotografiranih oseb na svetu. Če ti je všeč ali ne, pritegne pozornost,” je po poročanju inews dejala producentka Tanja. Kot sta še pojasnila ustvarjalca dokumentarnega filma, svetovni mediji nikoli zares niso razkrili skrivnostnosti Melanie. Nekdanji model in nekdanja prva dama ZDA sicer redko ponudi vpogled v svoje življenje. Kljub močni navzočnosti v medijih pa redko sede pred kamero in da intervju.

Na vprašanje, zakaj posneti film o nekdanji prvi dami ZDA, sta zakonca Gruden odgovorila kratko in jedrnato: “Zaradi tega, ker je Slovenka. Slovenka je bila in ostala.” Melania sicer redkokdaj izpostavi svoje slovenske korenine.

“Zaprla je vse povezave s Slovenijo,” je ocenila producentka dokumentarnega filma Tanja. Melania naj bi nekoč izjavila, da nihče ne ceni svobode in priložnosti, ki jih ponuja ZDA, tako kot ona. “Ljubezen do te države je bila ena od stvari, ki nama je bila z Donaldom na začetku najine partnerske zveze skupna,” je po poročanju portala dejala Melania Trump.

Melania Trump
Profimedia

Po besedah zakoncev Gruden 51-letna Sevničanka ni ostala v stiku z nobenim iz rodnega kraja. V delu dokumentarnega filma tako recimo razkrivata zgodbo Bernarda Pungerčiča, gledališkega režiserja in lutkarja, ki je Melanio poznal, ko je bila ta še otrok. Že večkrat naj bi potoval v ZDA in poskušal vzpostaviti stik z Melanio, a neuspešno. Ena redkih, ki je z njo v stikih in je sodelovala v dokumentarnem filmu, je Nataša Pirc Musar, njena odvetnica.

Ne skrbi ju, da bi Melania izid filma blokirala

Zakonca nista zaskrbljena, če bi se Melania morda odločila dokumentarni film zatreti v kali. “To bi pomenilo, da nam daje pozornost. Zelo bi bili veseli, saj bi nam dala kar največjo reklamo, če bi poskušala poseči v naš film,” menita Jurij in Tanja.

Dokumentarni film bosta ustvarjalca tudi sama poskusila pripeljati do Melanie. “Kopijo filma bova posredovala njenemu odvetniku. Mislim, da bo zelo vesela, ko bo spet videla svoje prijatelje iz otroštva in ljudi, ki jih zelo dobro pozna,” sta še dodala zakonca Gruden.

Dokumentarni film z naslovom Catching Melania (Ujeti Melanio, op. a.) naj bi luč sveta ugledal še konec leta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje