Domača maska za obraz iz kave poskrbi za lepšo kožo

Magazin 21. Nov 202114:00 0 komentarjev
maska za obraz
Profimedia

Hladnejši dnevi so tu, kar pomeni, da je dobro malce več pozornosti nameniti negi kože.

Zaradi vetra in suhega, hladnega zraka, se lahko koža na obrazu, ki je – poleg rok – še najbolj izpostavljen, hitro izsuši. Zato je poleg redne, dnevne nege s kremami, priporočljiva občasna uporaba hranljivih mask, ki poskrbijo tudi za vlaženje kože. Rezultat je lepa, napeta in zdrava koža.

Na prodajnih mestih je na voljo veliko tovrstnih kozmetičnih izdelkov, a kakovostno masko za obraz si lahko pripravimo tudi doma in tako poskrbimo zase. Ne zahteva veliko dela, učinkovitost pa je nesporna. Recept za masko je nadvse preprost, sestavine pa take, ki jih pogosto uporabljamo, tako da jih marsikdo ima že doma.

Sestavine:

  • 1 žlica kave
  • 1 žlica kakava
  • 1 žlica kokosovega olja

Postopek priprave:

Vzemite skledico in zmešajte kavo ter kakav v prahu. Mešanici dodajte kokosovo olje in še enkrat zmešajte, da nastane fina in enakomerna masa. Nanesite jo na kožo na obrazu in vratu, pustite, da deluje do 30 minut. Nato pa jo odstranite s hladno vodo.

Masko lahko uporabite večkrat na teden, odvisno od potrebe. Kokosovo olje bo kožo nahranilo, tako da bodo gubice manj vidne, kava pa bo poskrbela za odstranitev odmrlih celic, tako da boste hkrati poskrbeli še za nežni piling.

Na spletu je mogoče najti veliko nasvetov za pripravo raznih domačih mask, ki vsebujejo kavo. Našli smo video posnetek, kjer je še več predlogov – morda bo kakšen od njih koristil tudi vam.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!