Elizabeth Debicki (The Crown) popolno poustvarila kultni videz princese Diane

Magazin 14. Nov 202116:45 0 komentarjev
Elizabeth Debicki
Profimedia

Princesa Diana je ikonično malo črno obleko nosila na večer, ko je princ Charles javno priznal, da ima afero.

Princesa Diana je imela veliko ikoničnih modnih trenutkov, toda brez dvoma je bila obleka, ki jo je nosila po ločitvi od princa Charlesa, ena najbolj odmevnih oblek vseh časov.

Princesa Diana
Profimedia

Princesa Diana je skovala izraz “maščevalna obleka”, ko se je udeležila gala dogodka v galeriji Serpentine v Kensington Gardens junija 1994 v oprijeti mali črni obleki z odkritimi rameni in srčastim izrezom. Isto noč je princ Charles javno priznal, da je imel afero s Camilo Parker-Bowles med zakonom z Diano.

Elizabet Debicki
Profimedia

Skoraj 30 let pozneje serija The Crown oživlja ta videz v prihajajoči sezoni. Minuli teden je bila Elizabeth Debicki, ki bo upodobila pokojno princeso v peti sezoni, opažena na snemanju, na fotografijah s snemanja pa je nosila zelo podobno različico Dianine zapeljive obleke Christine Stambolian.

Elizabeth Debicki
Profimedia

Seveda je internet podivjal z vzporednimi primerjavami

Twitter
Twitter

Revija People je razkrila, da je princesa Diana v zadnjem trenutku spremenila svojo obleko za gala dogodek, potem ko je v tisk prišla novica, da bo na dogodku nosila obleko znamke Valentino. Na koncu se je odločila za slavno črno oblekico, ki je bila pred tem v njeni omari tri leta, saj je veljala za “preveč drzno”.

“Odločila se je, da se bo uprla in izbrala obleko, ki jo je prej zavrnila kot preveč drzno,” je pojasnil kostumograf za broadwayski muzikal Diana William Ivey Long. “Oblekla je to obleko in se odpravila v mesto.” Zagotovo se je zavedala, da bo s to obleko povedala več kot s tisoč besedami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!