Znano je, za koliko je Elon Musk prodal svojo zadnjo hišo na Zemlji

Magazin 07. Dec 202113:55 > 14:05 0 komentarjev

Elon Musk je prejšnji teden svojo zadnjo hišo na Zemlji prodal za več kot 26 milijonov evrov (30 milijonov ameriških dolarjev). Skoraj 1.500 kvadratnih metrov veliko vilo s pripadajočim posestvom v Kaliforniji je kupil leta 2017 za približno 20 milijonov evrov, kdo je novi lastnik 100 let stare vile, ni znano. Gre za sklepno dejanje Muskove napovedi, da bo prodal vse svoje nepremičnine, ker se želi osredotočiti na "multiplanetarno" življenje.

Potem ko so mediji prejšnji teden poročali o prodaji zadnje hiše Elona Muska, je zdaj znana tudi cena. Petdesetletni tehnološki velikan in podjetnik, ki svoje poslovne podvige usmerja predvsem v osvajanje vesolja, je junija na Twitterju naznanil, da se je odločil prodati še zadnjo hišo in da mora samo še najti “dovolj veliko družino”, ki bo živela v njej.

Za hišo, ki jo je izvršni direktor Tesle in SpaceXa leta 2017 kupil za dobrih 20 milijonov evrov, je prvotno želel iztržiti 37,5 milijona dolarjev (približno 33 milijonov evrov), a je oktobra ceno znižal za približno pet milijonov evrov, na koncu pa se je moral sprijazniti s končno ceno 30 milijonov dolarjev, kar je približno 26,7 milijona evrov. Musk prodaje zadnje hiše na Twitterju še ni komentiral, je pa v preteklih dneh objavil načrte za svoje “zvezdne ladje” za pot na Mars.

Zdaj že nekdanja Muskova vila, ki je znana tudi po imenu Guignécourt, po prvotnem lastniku, francoskem grofu Christianu de Guignéju, je del več kot 19 hektarjev velikega posestva v kalifornijski premožni četrti Hillsborough s pogledom na zaliv San Francisca. Gre za eno največjih posesti na tem območju.

Foto: Brent & Mary Gullixon

Sto let stara vila, ki jo je francoski grof, sicer lastnik podjetij Stauffer Chemical Company in Leslei Salt, ki je distribuiralo minerale na območju zaliva, zgradil leta 1912, ima sedem spalnic, devet kopalnic in pol, knjižnico, kuhinjo s predelom za osebnega kuharja, glasbene sobe, na posestvu so tudi bazen s paviljonom, pohodne poti, garaža za tri avtomobile in dovoz za osem. Vila ima še dodelan varnostni sistem, zvočni sistem, ohranja pa tudi značilnosti obdobja, v katerem je bila zgrajena, pišejo tuji nepremičninski portali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!