Enostavno ličenje v 6 korakih, primerno za vse vrste večernih priložnosti

Magazin 19. Jan 202316:45
enostavno večerno ličenje
Profimedia

Za vse vrste večernih priložnosti, ki vas čakajo v prihodnjih tednih in mesecih, smo pripravili navodila za enostavno in modno ličenje, katerega bodo vešče tudi dame, ki sicer ne posvečajo pretirane pozornosti lepotnim spretnostim ter zapovedim. V ospredju so sijoča koža, poudarjene oči ter kanček šminke ali bleščila za ustnice.

Osnova vsakršnega ličenja je dobra podlaga, zato začnite pri koži. Če dvomite, naj bo na koži vsega čim manj. Trendi pri ličenju tako na rdeči preprogi kot na modnih brveh so še vedno naklonjeni svežemu videzu, ki je videti, kot da na obrazu ne nosite ničesar. A to še ne pomeni, da res ne. Več vložite v nego kože, ki ji v hladnih mesecih privoščite čim več vlage ter videz nadgradite z enostavnim ličenjem, sestavni del katerega so lahki produkti, ki ne obtežijo kože. Namesto pudra lahko na primer izberete BB-kremo, ki lepo uravna ten kože, a je ne obteži. Pravilo manj je več pa velja tudi pri preostalih izdelkih. Če se odločite poudariti oči, naj ustnice ostanejo v naravnem videzu in obratno.

Rožnata lička

Vizažisti rdečilo uporabljajo že nekaj let, da posnemajo zdrav sijaj, zdaj pa postaja čedalje bolj priljubljeno tudi pri potrošnicah. Preprosto potegnite nekaj kreme ali rdečila v prahu po lični kosti – nato pa dodajte še malo. In še malo. Dobili boste svež in sijoč videz. Zelo trendna je tudi uporaba rdečila na vekah.

enostavno večerno ličenje
Profimedia

Grafična linija
Ustvarjanje udarnega videza še nikoli ni bilo tako preprosto. Samo dodajte nekaj ostrih črt s svinčnikom ali tekočim črtalom za oči in v trenutku boste na dogodku najbolj opazni. Dodatne točke dobite, če uporabite zabavno barvo, kot je modra ali roza, da bo videz resnično izstopal.

enostavno večerno ličenje
Profimedia

Poudarjene oči
Če vam risanje črt ni pogodu, se lahko ličenja oči lotite na povsem enostaven in hkrati zabaven način. Ker so letos v modi zelo močno poudarjene oči, izberite senčilo v temnem odtenku (na primer črno ali temno vijoličasto) in ga na veke nanesite kar s konicami prstov. Razmažite in zabrišite linije, tako da dobite ”grunge” različico priljubljenega ličenja zadimljenih oči.

enostavno večerno ličenje
Profimedia

Šminka
Po letih, ko je šminka bila povsem spregledana, je končno napočil čas za barvanje ustnic. To zimo se vračamo k tradicionalnim barvam rdečila za ustnice, med katerimi je živo rdeča najbolj priljubljena, a daje prostor tudi nekoliko temnejšim odtenkom, zlasti bodro rdeči, ki meji na vijoličaste tone. Če niste ljubiteljica šminke, namesto nje uporabite bleščilo s sijočim učinkom.

enostavno večerno ličenje
Profimedia

Puhaste obrvi

Ne glede na to, ali ste se rodili z naravno puhastimi obrvmi ali bi vam pri tem koristilo malo pomoči, je to eden najlažjih videzov za to zimo. Preprosto vzemite gel za močno utrjevanje, obrvi s krtačko povlecite navzgor in končali ste.

enostavno večerno ličenje
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.