Evropsko rokometno prvenstvo za ženske 2022 in Senidah s himno Play With Heart

Magazin 14. Jun 202208:00 0 komentarjev
Senidah
Tjaša Barbo

Regionalna glasbena ikona je s himno ženskega rokometnega Eura 2022 Play with Heart podprla kampanjo za opolnomočenje žensk.

Evropsko rokometno prvenstvo za ženske 2022 bo največje prvenstvo v ženskih kolektivnih športih v zgodovini Slovenije. Tekmovanje, primerljivo z EuroBasketom in EuroVolleyjem, ima ob športni tudi močno trajnostno noto. Znotraj te pa želi še zlasti prispevati k opolnomočenju žensk v športu in širši družbi.  Ena od rdečih niti Evropskega prvenstva v rokometu za ženske je opolnomočenje žensk v športu in širši družbi. Kot ambasadorke so kampanjo podprle številne uspešne dame z vseh področij družbe, Senidah pa je kot regionalna glasbena ikona (del tekem bo tudi v Podgorici in Skopju) za projekt ustvarila uradno himno Play with Heart.

Senidah
Tjaša Barbo

“Ni treba leporečiti, ko se pogovarjate z nami. Ženske prenesemo vse, sploh ko stopimo skupaj. Ko se česa lotimo, se tega lotimo srčno, predano in ponosno. Zmoremo vse: na igrišču se lahko močno, trdo in strastno borimo do konca, brez zdržkov, Hkrati pa znamo biti nežne, ljubimo, gremo v soboto zvečer ven, plešemo in smo lepe. Ta pesem govori o tem, da smo skupaj močnejše ne glede na poreklo, barvo kože ali vero, in hkrati daje glas ženski moči ter energiji v športu, življenju in širši družbi. Česarkoli se lotimo, karkoli igramo – igramo s srcem. In postavljamo trende.”

Senidah
Tjaša Barbo

To je sporočilo, ki ga želita s pesmijo Play with Heart v sodelovanju z organizatorji EHF Eura 2022 širiti Senidah in producent Cazzafura. Zapakirala pa sta ga tudi v zelo zanimivo formo. Besedilo pesmi sta namreč stkala iz petih jezikov, angleščine, francoščine, španščine, italijanščine in srbohrvaščine: ”To je bil prav poseben izziv. Če se malce pošalim, še dobro, da imam sorodnike iz različnih držav, ki so mi na primer lahko malo pomagali pri izgovorjavi francoščine, nekaj pa sem odnesla tudi od gledanja evropskih filmov, ki jih odkrivam v zadnjem času.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!