Evrovizija 2022: turkizna preproga polna blišča, barv in ekstravagance

Magazin 08. Maj 202220:49 > 09. Maj 2022 08:12 0 komentarjev
LPS, Evrovizija
PROFIMEDIA

Z otvoritveno slovesnostjo se je začel evropski glasbeni festival Evrovizija 2022. Izvajalci iz 40 sodelujočih držav so se danes sprehodili po turkizni – da, ne rdeči – preprogi. Blišč, glamur in ekstravaganca v kultni italijanski palači Venaria Reale v Torinu.

Otvoritveno slovesnost letošnje Evrovizije je spremljal tudi sprehod sodelujočih izvajalcev po turkizni preprogi, ki je vodila do kultne palače Venaria Reale. Palača, zgrajena leta 1675, je znana po čudoviti arhitekturi in razkošnih vrtovih. Na seznamu Unescove svetovne dediščine je od leta 1997.

Palača Venaria Reale
PROFIMEDIA

O naših predstavnikih, mladih LPS, so kritiki zapisali, da je videti, da se “dobro zavedajo, da je njihov disko zvok tisto, kar želi od njih slišati večina oboževalcev, zato se k temu zvoku vedno bolj nagibajo”. Poglejte, kako so bili na turkizni preprogi videti Filip Vidušin, Gašper Hlupič, Marko Seme, Zala Velenšek in Žiga Žvižej, ki jim bo na odru družbo delala tudi dva metra visoka in 150 kilogramov težka disko krogla.

LPS, Evrovizija
PROFIMEDIA

Kot je za Dnevnik RTV Slovenija povedal njihov italijanski dopisnik Janko Petrovec, je vzdušje v Torinu po par dneh dežja dobro, navdušenje pred prvim polfinalnim večerom, ki bo že v torek, pa narašča. Fantje in dekle iz LPS so po njegovih besedah mirni in zadovoljni z doslej opravljenim delom, zanimanja tujih novinarjev za slovenske predstavnike pa sploh ne manjka. Petrovec je dodal še, da naj bi tehnične težave, ki so zaznamovale prve dni vaj, zdaj odpravili.

Številni kot svojo favoritko na letošnji Evroviziji vidijo srbsko predstavnico z umetniškim imenom Konstrakta, za katero je Tomaž Mihelič dejal, da je svoj nastop izpopolnila do potankosti. Na turkizni preprogi se je umetnica pojavila v snežno belem kostimu z rožnato rdečimi ustnicami. Razkrila je, da je idejo za pesem dobila med sprehodom s psom.

Konstrakta, srbska predstavnica
Konstrakta (Vir: PROFIMEDIA)

Andrej Hofer, dolgoletni komentator Evrovizije, meni, da so letošnje favoritke Srbija, Švedska in Italija. Italijanski dvojec Mahmood in Blanco, ki bo predstavil čutno pesem Brividi, je na turkizni preprogi dejal, da je ena najboljših stvari na tem tekmovanju to, da sta tam, kjer se počutita najbolj domače: na odru pred največjim občinstvom na svetu.

Mahmood in Blanco
Mahmood in Blanco (Vir: PROFIMEDIA)

Cornelia Jakobs, švedska predstavnica, je gostiteljem današnjega dogodka povedala, da je svojo pesem z naslovom Hold me Closer napisala, ko je pred leti bila v strastnem razmerju s fantom, v katerem je bilo veliko vzponov in padcev. Na koncu je razmerje morala končati zaradi lastnega mentalnega zdravja.

Predstavnica Švedske na Evroviziji 2022
Cornelia Jakobs (Vir: PROFIMEDIA)

Na Evrovizijo je svoje predstavnike poslala tudi Ukrajina. Država, v kateri divja vojna, velja za letošnjo favoritko. Njeni predstavniki so skupina Kalush Orchestra s pesmijo Stefania. Danes so ob robu turkizne preproge dejali, da so ponosni, da so s sabo prinesli delček svoje države in njene barve vključili v oblačila. “Zdaj je bolj kot kadarkoli pomembno, da razkazujemo barve Ukrajine.”

Ukrajina, Evrovizija 2022
Kalush Orchestra (Vir: PROFIMEDIA)

Na stavnicah precej dobro kaže tudi španski predstavnici Chanel, ki bo zapela pesem SloMo. Njen današnji videz je bilo nemogoče spregledati, saj je njena najdaljša (in najbolj puhasta) rdeča vlečka večera pritegnila veliko pozornosti.

Chanel, predstavnica Španije, Evrovizija
Predstavniki Španije (Vir: PROFIMEDIA)

Letos se (za spremembo) dober uspeh nasmiha tudi predstavniku Združenega kraljestva. Sam Ryder bo zapel pesem Space Man. Stavnice ga uvrščajo na tretje mesto, takoj za Ukrajino in Italijo ter pred Švedsko in Španijo. Ryder je danes dejal, da je pesem s pomočjo drugih soavtorjev napisal v le 10 minutah.

Predstavnik VB, Evrovizija 2022
Sam Ryder (Vir: PROFIMEDIA)

Predstavnice Islandije Systur, s katerimi so se najbolje ujeli naši LPS, pa so turkizno preprogo popestrile s pravo barvno paleto in še dopolnile sončen italijanski dan. Zapele bodo pesem Með hækkandi sól.

Islandske predstavnice na Evroviziji 2022
Systur z Islandije (Vir: PROFIMEDIA)

Oglejte si še druge videze turkizne preproge v fotogaleriji:

Eden izmed predstavnikov Gruzije (Vir: PROFIMEDIA)
Albanska predstavnica Ronela (Vir: PROFIMEDIA)
Norveški predstavniki (Vir: PROFIMEDIA)
Gruzijski predstavniki (Vir: PROFIMEDIA)
Izraelski predstavniki (Vir: PROFIMEDIA)
Hrvaški predstavniki (Vir: PROFIMEDIA)
Estonski pevec Stefan (Vir: PROFIMEDIA)
Predstavniki Francije (Vir: PROFIMEDIA)
Bolgarski predstavniki (Vir: PROFIMEDIA)
Poljski predstavniki (Vir: PROFIMEDIA)
Predstavniki Romunije (Vir: PROFIMEDIA)
Predstavnice Cipra (Vir: PROFIMEDIA)
Danski predstavniki (Vir: PROFIMEDIA)
Litovska pevka Monika Liu (Vir: PROFIMEDIA)

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!