Filmska premiera Gajin svet v Križankah razprodana kot rok koncert

Magazin 03. Sep 202208:30
Sebastian Cavazza, Uma Štader, Ajda Smrekar, Enej Černe-Berčič
Mare Vaupotič - Sebastian Cavazza, Uma Štader, Ajda Smrekar, Enej Černe-Berčič

V ljubljanskih Križankah je bila v okviru Festivala Ljubljana slavnostna premiera družinske romantične komedije Gajin svet 2. V razprodanem letnem gledališču si je nadaljevanje uspešnice iz leta 2018 ogledalo več kot 1.300 gledalcev.

Režiser filma Peter Bratuša je ob svečani premieri povedal: “Mislim, da ni slovenskega filma, ki bi bil deležen sprejema kot na rok koncertu. Doživeti premiero s tako številnimi navdušenimi gledalci na tako enkratnem prizorišču, kot so Križanke, je neprecenljivo. Niti v sanjah si ne bi mogel želeti lepšega začetka poti Gajinega sveta 2. Še enkrat hvala najboljšemu občinstvu in celotni filmski ekipi za prekrasen večer, ki ga ne bomo kar tako pozabili.” Na dogodku je bila prisotna celotna igralska zasedba z mlado Umo Šteder na čelu, ki prevzema vlogo navihane Gaje. “Sploh si nisem predstavljala, da se bo toliko otrok želelo slikati in pogovarjati z mano. Naredili smo nešteto selfijev in res smo se imeli odlično. Že med projekcijo pa sem zaradi reakcij občinstva vedela, da je film ljudem všeč, in potem smo res dobili glasen in zelo dolg aplavz. Komaj čakam, da obiščemo še preostale kinematografe po Sloveniji,” je povedala po premieri.

Enej Černe-Berčič, Peter Bratuša, Uma Štader
Mare Vaupotič: Enej Černe-Berčič, Uma Štader, režiser Peter Bratuša

Poleg glavne igralke je gledalce je v preddverju Križank pričakala celotna igralska zasedba, med njimi tudi Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Jurij Zrnec, Lotos Vincenc Šparovec, Bojan Emeršič, Katarina Čas in Matej Zemljič, ter mladi igralci Enej Černe Berčič, Neža Smolinsky, Gitica Jakopin, Jernej Markelj, Jure Saksida in Vital Deu. Gajin svet 2 je nadaljevanje priljubljene družinske romantične komedije o pogumni in navihani Gaji, ki si jo je na filmskih platnih in televizijskih zaslonih v preteklih letih ogledalo blizu 300.000 gledalcev, obenem pa nam prinaša samostojno zgodbo, ki jo bodo z zanimanjem spremljali tudi vsi tisti, ki niso videli prvega dela. Gajin svet 2 prinaša zgodbo, ki obravnava pogoste probleme, ki jih srečujemo v današnjem času, kot so ločitev staršev in nevarnosti svetovnega spleta. Nagovarja tako najstnike kot tudi njihove starše.

Katarina Čas, Jurij Zrnec
Matjaž Vaupotič: Katarina Čas in Jurij Zrnec tudi igrata v filmu.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.