George Clooney, Brad Pitt in Matt Damon se vračajo s franšizo o Oceanovih fantih

Magazin 17. Sep 202208:30
George Clooney Brad Pitt Matt Damon.
Profimedia

Trije velikani Hollywooda, George Clooney, Brad Pitt in Matt Damon, naj bi se po 15 letih znova združili pri še enem filmu o Dannyju Oceanu in njegovih fantih. Po pisanju časnika The Sun naj bi se zvezdniki vrnili s filmom Oceanovih 14, čeprav so obljubili, da bo Oceanovih 13 njihov zadnji film v franšizi.

Notranji vir je povedal: “Govorice o filmu, v katerem bodo igrali George, Brad in Matt, so se širile že leta, a se je vse skupaj ves čas zamikalo, saj imajo vsi natrpane urnike, vmes pa sta nas doletela še epidemija in dvoletno zaprtje sveta.” Očitno je zdaj pravi čas za novo snemanje in se je končno zbrala vsa ekipa, glavne zvezde pa so skupnega mnenja, da bi bilo zabavno, če bi posneli še eno nadaljevanje Oceanovih.

Prvi film v franšizi, Oceanovih enajst, je spremljal Dannyja Oceana (George) in Rustyja Ryana (Brad), ko sta načrtovala rop v vrednosti 160 milijonov dolarjev lastnika igralnice Terryja Benedicta (Andy Garcia), ljubimca Dannyjeve bivše žene Tess (Julia Roberts). Film, ki je prišel v kinodvorane leta 2001, je v blagajne prinesel 450 milijonov dolarjev, sledili pa sta mu še dve nadaljevanji. Oceanovih osem, spin-off s samimi ženskimi vlogami, igrale so tri oskarjevke Sandra Bullock, Cate Blanchett in Anne Hathaway, so posneli 2018.

O filmu Oceanovih 14 se je govorilo že v preteklosti, vendar so bili načrti opuščeni po smrti Bernieja Maca, ki je igral Franka Cattona, leta 2008. Kolega iz zasedbe Don Cheadle je dejal: “Pogovarjali smo se o tem, potem pa je Bernie umrl in zelo hitro smo si rekli: “Ne, tega nočemo narediti.”

Lani je Matt Damon med intervjujem za Good Morning America precej jasno povedal, da ga zanima ponovno snemanje z Bradom ni Georgeom, vendar je dodal, da je prihodnost franšize odvisna od režiserja Stevena Soderbergha: “Vedno je vse odvisno od Stevena Soderbergha, če bi sploh obstajala zgodba. Izgubili smo nekaj naših članov, zato bi morali ugotoviti, kako naprej, kajti zdaj smo izčrpana tolpa.” Matt je mislil na igralca Carla Reinerja, ki je v franšizi igral Saula Blooma, in je leta 2020 umrl v starosti 98 let. A očitno je zdaj le napočil pravi čas, saj po Hollywoodu kar mrgoli govoric, da so veliki trije ponovno na kupu.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.