Greta Thunberg navdušila z odgovorom na provokacijo vplivneža Andrewa Tata

Magazin 28. Dec 202218:04 7 komentarjev
andrew tate
Andrew Tate/Twitter

Kontroverzni spletni vplivnež Andrew Tate je s provokativnim zapisom o "velikanski" količini goriva, ki ga porabijo njegovi številni športni avtomobili, želel razburiti mlado okoljsko aktivistko Greto Thunberg. Ta pa je s svojim odzivom na družbenih omrežjih požela veliko odobravanja in smeha.

Na Twitterju je danes odmeval odgovor švedske podnebne aktivistke Grete Thunberg na provokacijo spletnega vplivneža Andrewa Tata. Tate, ki je na družbenih omrežjih zaslovel prav s svojimi kontroverznimi izjavami, je aktivistki provokativno sporočil, da ima v svojem voznem parku 33 avtomobilov. Nato je naštel še podatke o veliki porabi goriva dveh izmed njegovih avtomobilov.

“Posreduj mi svoj e-poštni naslov, da ti lahko pošljem celoten seznam svojih avtomobilov in podatke o njihovi ogromni porabi goriva,” je še napisal in priložil fotografijo svojega Bugattija na bencinski črpalki.

Odziv mlade okoljske aktivistke Thunberg pa je navdušil in nasmejal številne uporabnike. “Prosim, razsvetli me,” je zapisala Greta Thunberg in uporabnike družbenih omrežij nasmejala z izmišljenim naslov elektronske pošte, ki ga je pripisala. “Lahko mi ga pošlješ na [email protected],” je tvitnila Thunberg in jasno pokazala, kaj si misli o Tatu.

Kdo je Andrew Tate?

36-letni Tate je nekdanji kickboksar, ki na spletu redno objavlja videoposnetke s kontroverznimi izjavami. V njih pogosto prevladuje zaničevalen odnos do žensk, prav s tovrstnimi objavami pa je postal spletni vplivnež. Na družbenih omrežjih je Tate priljubljen predvsem med mlajšimi moškimi, svoje poglede pa širi tudi na tako imenovani Hustler’s University. Gre za plačljivo platformo, ki uporabnikom ponuja izobraževanja o hitrem zaslužku in zmenkih.

K Tatovi prepoznavnosti pripomore tudi njegovo bogastvo. Poleg platforme je lastnik verige igralnic v Romuniji, pogosto pa deli tudi fotografije svojih športnih avtomobilov. Zaradi njegovih mizoginih izjav so mu na več družabnih omrežjih zaprli račune.

Do nedavnega je bil blokiran tudi Tatov račun na Twitterju, ki pa je bil po prihodu Elona Muska ponovno aktiviran. Več o kontroverznem vplivnežu, ki je letos obiskal tudi Slovenijo, preberite v članku: Kdo je Andrew Tate in zakaj ga družbena omrežja blokirajo?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje