Harry Styles označen za kralja popa, Jacksonov sin misli drugače

Magazin 02. Nov 202214:30
Harry Styles
Profimedia

Znana glasbena revija Rolling Stone je pred nekaj meseci pevca Harryja Stylesa označila za kralja popa, a to očitno ni bilo všeč sinu Michaela Jacksona.

Pred 28-letnim Stylesom si je ta naziv najprej prislužil prav pokojni Michael Jackson. Nekaj mesecev po tem, ko je revija Rolling Stone to sporočila, se je oglasil Jacksonov sin, 25-letni Prince, in podal svoje mnenje. “Harry je odličen umetnik in pevec. Ima svoj žanr, osupljiv umetnik je. Kralj popa pa je bil naziv, ki si ga je moj oče res zaslužil v času, ko dostop do informacij in slave ni bil tak, kakršen je danes,” je povedal v oddaji Good Morning Britain na britanski televiziji.

Dodal je še, da čuti, da je v luči preostalih družbenih dejavnikov iz tistih časov, ki jih je treba upoštevati, njegov oče kralj popa, in to bo vedno ostal. “To ni nekaj, kar bi se lahko kadarkoli odvzelo,” je bil odločen Prince. “Po družbeni plati smo se tako razvili, da ti dejavniki nikoli ne bodo isti. Ko razmislite o tem, kje je moj oče začel in kaj je dosegel, potem pa njegove začetke primerjate z začetki in dosežki drugih izvajalcev, je to velika razlika,” pravi Prince.

Med drugim je še dejal, da komaj zdaj, ko je sam odrasel, povsem razume težo očetove zapuščine. Pravi, da je njegov vpliv precej večji, kot lahko razume.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.