Helen Mirren prodaja svojo razkošno hollywoodsko vilo

Magazin 09. Feb 202308:45
Helen Mirren
Profimedia

Helen Mirren inTaylor Hackford sta lastnika čudovite posesti v Hollywoodu že od 80. let, a zdaj jo prodajata po nekoliko nižji ceni od tiste, ki sta jo prvotno postavila.

Čudovita zgodovinska hollywoodska posest je lastništvo dveh oskarjevcev, igralke Helen Mirren in režiserja Taylorja Hackforda, in je že lep čas na prodaj. Prvotno sta zanjo hotela iztržiti 18,5 milijona dolarjev, a zdaj sta ceno nekoliko spustila – na nekaj manj kot 17 milijonov dolarjev. Posest sicer prodajata že dve leti.

vila Helen Mirren
Profimedia

Dopustila sta tudi možnost najema, cena bi v tem primeru znašala skorajda 34.000 dolarjev mesečno. “To je odlična priložnost, da si kupec zagotovi posest v velikosti 65.000 kvadratnih metrov v neposredni bližini Hollywood Hillsa, ki ponuja veliko zasebnost in udobje,” je sporočil nepremičninski agent, zadolžen za prodajo posesti. Dodal je, da ta ponuja čudovito okolico, sofisticirani stil, neverjeten razgled in vrhunsko zasebnost v srcu Hollywooda.

hiša Helen Mirren
Profimedia

V bistvu gre za nepremičnino na kultni lokaciji ob robu kanjona Runyon, planinskega območja, ki ga je bilo mogoče videti v številnih filmih. Gre namreč za priljubljeno in slikovito filmsko lokacijo, ki ponuja spektakularen razgled na Los Angeles.

V razkošni vili, veliko skorajda 1.000 kvadratnih metrov, je 5 spalnic. Na posesti so še tri hiške za goste, na voljo pa je tudi garaža za 5 avtomobilov. Nad garažo sta pisarna in podstrešno stanovanje, ki je prav tako na voljo za najem. Vila je urejena v klasičnem logu, elegantna posest pa je obkrožena s stoletnimi palmami. V hiši je več kaminov, tla in stenske obloge pa so iz lesa. Stene sob krasijo starinske tapete. Vrt je okrašen z elegantnimi terasami iz opeke, z bazenom, prostorčki za sproščanje ter sprehajalnimi stezami, ki vodijo skozi nasade kalifornijskega grmičevja.

hiša Helen Mirren
Profimedia

V preteklosti je imela posest 4 lastnike in vsi so bili hollywoodski zvezdniki. Hišo so zgradili leta 1911 za Dustina Farnuma, enega od filmskih zvezdnikov takratnega obdobja. Nato je tam živel Mark Hellinger, novinar, kolumnist in filmski producent, ki je posest pozneje prodal igralki Gail Patrick, potem pa sta lastnika postala Hellen Mirren in Taylor Hackford.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.