Hišo iz filma Sam doma lahko najamete prek Airbnb

Magazin 02. Dec 202111:42 > 11:49
hiša sam doma
Profimedia

Uresničila se je praznična želja! Hišo iz ikoničnega božičnega filma Sam doma je zdaj mogoče rezervirati na platformi Airbnb. Čudoviti dvorec v Chicagu bo tako prvič v zgodovini na voljo za prenočevanje.

12. decembra bo Kevinov veliki brat Buzz gostil goste v zloglasnih prostorih hiše, da bi doživeli božič kot družina McCallister, in to za samo 25 dolarjev.

Med bivanjem za eno noč bodo gostje uživali v prijetnem prazničnem vzdušju z utripajočimi lučmi in bogato okrašenim drevescem.

Praznovanje sezone bo v izobilju, pričakujejo pa lahko vso nezdravo hrano iz 90. let, ki si jo lahko srce poželi (vključno z najboljšo pico v Chicagu in večerjo ob svečah z makaroni in sirom iz mikrovalovne pečice). Obisk bo zaključila prava tarantela.

hiša sam doma
Profimedia

Na spletni strani Airbnb so za goste v ponudbi napovedali tudi svojevrstno izkušnjo, ki sledi prizorom iz ikoničnega filma. Med drugim bodo gostje po hiši postavljali številne ovire iz igrač in drugih predmetov, kot je v filmu to počel Kevin.

Na voljo bodo imeli zelo pekočo vodico za po britju in možnost kričanja v ogledalo, skupaj si bodo ogledali najnovejši film iz franšize Sam doma – Home Sweet Home Alone, za darilo pa bodo dobili tudi komplet lego kock Sam doma, ki jih bodo lahko sestavili doma.

”Morda smo zdaj vsi starejši in modrejši, a nikoli nismo prestari za praznične norčije,” je dejal Kevinov starejši brat Buzz. “Torej letos preživite počitnice ne tako sami doma, v hiši mojih staršev,” je še dodal.

hiša sam doma
Profimedia

Ker gre za praznični čas in čas obdarovanja, bo Airbnb v čast prvega bivanja v domu McCallisterjev podaril enkratno donacijo otroški bolnišnici La Rabida v Čikagu, ki je namenjena ohranjanju in izboljšanju kakovosti življenja svojih bolnikov s kompleksnimi stanji, invalidnostjo in kroničnimi boleznimi.

Tisti, ki upajo, da bodo prenočili v hiši McCallisterjev, bodo morali strogo upoštevati lokalne smernic v povezavi s covidom-19. Osebje bo sledilo veljavnim lokalnim, državnim in zveznim smernicam ter Airbnbjevim varnostnim praksam, ki vključujejo nošenje maske in prakticiranje socialnega distanciranja. Če bo Airbnb zaradi poostrenih varnostnih pravil prisiljen odpovedati bivanje, pa so pripravljeni gostom škodo povrniti v obliki vavčerjev v vrednosti kar tisoč dolarjev.

hiša sam doma
Profimedia

Začetki Airbnb segajo v leto 2007, ko sta dva gostitelja sprejela tri goste v svoj dom v San Franciscu, od takrat pa se je platforma povečala na štiri milijone gostiteljev, ki so v svoje domove sprejeli že več kot milijardo gostov v skoraj vsaki državi na svetu. Gostitelji vsak dan ponujajo edinstvena bivanja in edinstvene dejavnosti, ki gostom omogočajo, da doživijo svet na bolj pristen in povezan način. Eno od takšnih edinstvenih bivanj je brez dvoma prenočevanje v Kevinovi hiši, kjer bodo gostje podoživeli ikonični božični film.

hiša sam doma
Profimedia