Na grškem otoku se prodaja lepa hiška: cena vas bo presenetila

Magazin 03. Feb 202405:24 1 komentar
Grčija,, grška hiša, Kreta
Slika je simbolična(Foto: PROFIMEDIA

Če pomislite, kaj bi za ta denar dobili v Ljubljani ali kakšnem večjem slovenskem mestu ...

“Dvignite roko, če bi raje bili tukaj!” so zapisali na Facebookovem profilu ameriške spletne strani Cheap Old Houses (angleško: Poceni stare hiše) in predstavili majhno, a ljubko hišo na grškem otoku Kreta.

Pritlična hiša, prenovljena in okrašena v tradicionalnem vaškem slogu tega otoka, je kot iz pravljice za vse, ki si želijo imeti hišo v toplejših krajih, kjer bi lahko dremali na terasi, v senci vinske trte, in poslušali škržate in bližnje valove.

Hiša ima veliko strešno teraso, ki meri 40 kvadratnih metrov, skoraj toliko, kot znaša celotna notranja površina – spalnica, kopalnica in kuhinjski dnevni prostor.

Stoji v bližini mesta Makri Gialos na jugovzhodu Krete, piše portal nova.rs. Je pritlična, šarm pa ji dajeta za grške otoke tipična bela fasada z modrimi okenskimi okvirji in polkni ter kombinacija lesa in kamna v notranjosti.

Zaradi združene jedilnice, kuhinje in dnevne sobe je prostor videti večji. V kuhinji prevladuje modra barva, namesto zidnih elementov, ki prostor navidezno pomanjšajo, pa so v njej večinoma police.

Hiša ima tudi majhno dvorišče, ki meri le osem kvadratnih metrov. Že omenjena strešna terasa je pravi dragulj, s kamnito klopjo z blazinami, mizo in stoli. Uredite jo lahko po svoje, ponuja pa prekrasen pogled na okolico. Ta princip je zelo priljubljen v toplih ali obmorskih krajih, kjer notranjost hiše večinoma služi za spanje in pripravo hrane, večino časa pa ljudje preživijo zunaj.

In cena? 60.000 evrov. Če se vam zdi veliko, pomislite, kaj bi za to ceno dobili v Ljubljani ali kakšnem drugem slovenskem mestu …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje