Kako je videti, ko si brezplačno testiranje naročite kar na dom

Koronavirus 02. Feb 202209:30 > 03. Feb 2022 09:40
Testiranje: Wolt
N1

Dostavno podjetje Wolt je omogočilo brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi na domu. Tako lahko kar domov naročite usposobljeno zdravstveno osebje, rezultat testa pa prejmete v roku ene ure. Za zdaj bo storitev na voljo le v Ljubljani, načrtujejo pa širitev v druga slovenska mesta. Preverili smo, kako testiranje (v pisarni) poteka v praksi.

Hitro testiranje lahko v Ljubljani po novem naročite kar na aplikaciji Wolt, in to na domači naslov. Testiranje izvaja usposobljeno zdravstveno osebje, opravi pa ga pred vhodom oziroma po dogovoru z uporabnikom.

V aplikaciji lahko izberete termin prihoda, potem pa se vam izpiše predvideni čas prihoda.

Ob prihodu osebja na dom morate predložiti zdravstveno izkaznico in osebni dokument, v podjetju pa obljubljajo, da rezultat prejmete v SMS-sporočilu v eni uri. Hkrati prek elektronske pošte prejmete tudi QR kodo in potrdilo izvajalca v slovenskem in angleškem jeziku.

Za zdaj bo testiranje na voljo uporabnikom na območju Centra Ljubljane, Šiške in Bežigrada med 9. in 16. uro, potem pa se bo razširilo še na celotno dostavno območje Ljubljane in bo na voljo med 9. in 19. uro. Glede na povpraševanje bodo v podjetju tedensko prilagajali število tehnikov na terenu, storitev pa je za uporabnike brezplačna.

Ko smo Wolt povprašali, kakšen je njihov poslovni model in zakaj je storitev brezplačna, so nam odgovorili, da je njihova vizija zgraditi digitalno nakupovalno središče, ki ga bo vsak posameznik imel v svojem žepu. “Torej poleg dostave iz trgovin in restavracij svojim uporabnikom zdaj nudimo tudi storitve in s tem želimo uporabnikom tudi pokazati, da pri nas dobijo vse, kar potrebujejo za kakovostno življenje. Storitev testiranja na domu je prva, a zelo pomembna, storitev, ki smo jo implementirali. Zakaj ne bi v prihodnosti na Woltu naročili tudi storitev čiščenja, bančne storitve ali pa masaže na domu?” so zapisali.

Testiranje na domu, testiranje v pisarni

Za vas smo v praksi preverili, kako to testiranje na domu poteka. No, v našem primeru v pisarni. Preprosto smo odprli aplikacijo, izbrali opcijo testiranja in na njihov prihod čakali okoli pol ure.

Kot so nam povedali, je povpraševanja kar dosti. Na terenu je trenutno 10 tehnikov, samo ta, ki je bil pri nas, pa je danes testiral 11 ljudi. “Vsi testi, ki sem jih opravil danes, so bili negativni,” nam je zaupal. Na srečo je bil tudi rezultat testa, opravljenega v naši redakciji, negativen.