Horoskop in hišni ljubljenci: Kateri je pravi za vaš značaj?

Magazin 09. Nov 202107:30 0 komentarjev
pes
Profimedia

Ko gre za hišne ljubljence, se zanje odločamo glede na različne kriterije. Nekaterim ni pomembna pasma ljubljenca, medtem ko je drugim to zelo pomembno, tretji se ozirajo na barvo, velikost, dlakavost …

Zgodb o izbiri hišnih ljubljencev je zagotovo toliko, kolikor je ljudi. Nekateri pa pri izbiri oz. odločitvi poiščejo namig kar pri svojem horoskopskem znaku, saj želijo v svoji bližini ljubljenčka, ki jim bo tudi po astrološki plati pisan na kožo.

V nadaljevanju vam predstavljamo, katera žival bi vam najbolje ustrezala glede na značilnosti vašega horoskopskega znaka.

Oven

Energičnim ovnom ni nikoli dolgčas in le redko si vzamejo čas, da ne počnejo ničesar. Ker so vedno v pogonu, bi jim seveda najbolj ustrezal hišni ljubljenec, ki lahko sledi njihovemu tempu. Morda bi bilo najbolje, da se odločijo za srednje velikega psa, ki jim bo z veseljem delal družbo med dolgimi pohodi v naravi ali med tekom. Pasma, ki je ravno prav živahna, je zagotovo jack russel terier. Ta potrebuje gospodarja, ki je odločen, poln energije in ima dovolj časa za ukvarjanje z njim.

Bik

Ljudje, rojeni v tem znaku, veljajo za odločne in celo nekoliko trmoglave. So pa tudi zelo ljubeči in se radi crkljajo. Če govorimo o psih, bi jim najbolj ustrezal zlati prinašalec ali labradorec, morda kakšen mešanec – pomembno je, da gre za pasme, ki veljajo za družabne. Tako bo bik dobil zvestega spremljevalca in resnično privrženega štirinožnega prijatelja. No, tudi kakšna zelo družabna mačka bi bila pravšnja – med pasemskimi mačkami je to škotska klapouhka oziroma Scottish Fold.

pes, zlati prinašalec
Profimedia

Dvojčka

Za osebe, rojene v znamenju dvojčkov, je najbolj primerna zelo inteligentna žival, zato bi bila papiga prava izbira. Papige so čuteče in zelo dojemljive živali, ki se znajo izjemno povezati z lastnikom. Tudi mačka je prava izbira, pasma, ki je kot nalašč za dvojčke, pa je siamska mačka. Te so zelo inteligentne in družabne in bodo lastnika brez dvoma zelo razveseljevale.

Rak

Raki so zelo čustveni, družinski ljudje, ki izjemno radi skrbijo za tiste, ki so jim blizu. Zato ne čudi dejstvo, da so naravnost navdušeni nad majhnimi hišnimi ljubljenci, kot so hrčki in morski prašički. Ti so zelo prisrčni, živahni in igrivi, tako da bodo zagotovo pozitivno vplivali na svojega lastnika in mu polepšali življenje. Čustveni rak pa jim bo privrženost vračal z veliko ljubezni.

Lev

To so ponosni ljudje, ki imajo radi pozornost in dobro vedo, kako jo pritegniti. Za osebe, rojene v znamenju leva, so mačke najbolj ustrezne hišne ljubljenke. Te naj bodo večje in dolgodlake, take, ki takoj pritegnejo pozornost. Take pasme so levom najbolj pisane na kožo. Seveda pa jih lahko razveseli tudi kakšna mačka iz zavetišča – če se bo lev ponjo odpravil tja, se bo počutil tudi koristnega. Pomembno pa je, da je ljubljenček zabaven, zato bi bil tudi prikupen psiček prava družba zanj – pasma, ki je levom pisana na kožo, je igrivi koker španjel.

perzijska mačka
Profimedia

Devica

Osebe, rojene v znamenju device, veljajo za izjemno redoljubne in natančne, zato hišni ljubljenci, ki občasno naredijo nered v njihovem domu, niso zanje. Device so res družabne in imajo rade živali, pa vendar jim še več pomeni, da je njihov dom vedno kot iz škatlice. Zanje bodo kot nalašč manjše pasme psov, ki ne potrebujejo veliko nege, tako da dolgodlaki kužki ne pridejo v poštev. Na kožo so jim pisane tudi akvarijske ribice.

Tehtnica

Gre za horoskopski znak, katerega pripadniki so navdušeni nad vsem, kar izraža lepoto in harmonijo. Pomembna sta jim urejenost in lep videz, prisegajo na eleganco, zato je jasno, da se bodo odločile za lepega hišnega ljubljenca. Za tehtnice, navdušene nad estetiko, bo perzijska mačka pravi izbor. Če niso navdušene nad mačkami, pa je tudi zajec (morda dolgodlaki) pravšnja izbira. Mačke in zajci so družabna bitja, tako da bodo tehtnice navdušene.

Škorpijon

No, to je horoskopski znak, okrog katerega se mora nenehno nekaj dogajati. Nagnjeni so k dramatiziranju, všeč so jim hišni ljubljenci, ki pritegujejo pozornost in pri nekaterih ljudeh vzbujajo nelagodje. Za skrivnostne škorpijone bi bil najbolj primeren kakšen eksotičen ljubljenec, morda kuščar ali kača. Pomembno jim je, da v vsakem primeru pritegne pozornost, kot si jo želijo pritegniti tudi sami.

kuščar
Profimedia

Strelec

To so ljudje, ki so svobodnega duha in se znajo hitro odločiti za potovanje ali pustolovščino, zato bo zanje najprimernejši hišni ljubljenec, ki ne zahteva veliko pozornosti in nege. Strelcem je pomembno, da lahko skrb za svojega ljubljenca brez strahu prepustijo drugim, ko jih ni doma. Zato bi bile mogoče najbolj primerne akvarijske ribice ali želva. Lahko se odloči tudi za psa, ki ga bo brez težav vzel s seboj na potovanja ali izlete.

ribica
Profimedia

Kozorog

Osebe, rojene v tem horoskopskem znaku, veljajo za neodvisne in odločne. Tak bi moral biti tudi njihov hišni ljubljenec, zato ne preseneča dejstvo, da se jim priporoča mačka. Te so lahko zelo neodvisne in samosvoje, kar je temu horoskopskemu znaku dobesedno pisano na kožo. Navdušeni bodo nad perzijsko mačko, ki jo bodo z veseljem negovali in ponosno razkazovali.

Vodnar

Vodnarji so po naravi malce ekscentrični, kot takim pa so jim všeč nevsakdanji hišni ljubljenci. Navdušil jih bo kuščar ali eksotična in nevsakdanja papiga. Ker so tudi malce pustolovskega duha, pa je dobro, da imajo v svoji bližini zanesljivo osebo, ki bo med njihovo odsotnostjo vestno poskrbela za njihovega hišnega ljubljenca.

Ribi

Gre za tisti horoskopski znak, katerega pripadniki veljajo za največje sanjače ter večne in nepopravljive romantike. So nežne duše, ki bodo uživale v družbi prikupnih zajcev, pa tudi družabne mačke so jim pisane na kožo. Ker se tudi ribe lahko za nekaj odločijo v zadnjem trenutku (na primer za  potovanje), potrebujejo nekoga, ki bo v njihovi odsotnosti lepo poskrbel za ljubljenca.

zajec
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!