Horoskop: Kdo bo najintenzivneje občutil sončev mrk?

Magazin 14. Apr 202308:00
sončev mrk
Profimedia

Pred nami je obdobje mrkov, prvi je sončev mrk, ki nastopi 20. aprila. Kaj pa pravijo astrologi, kdo ga bo čutil najmočneje? 

Sončev mrk se bo zgodil v četrtek, 20. aprila 2023. Zgodi se, ko Luna preide med Zemljo in Sonce, in tako popolnoma ali delno zakrije sliko Sonca za opazovalca na Zemlji. Mrki so naravni ritmi, ki se ciklično ponavljajo na malo manj kot pol leta. Tokratnega sončevega mrka iz Slovenije ne bomo videli, saj se bo po naši uri zgodil ob 6.17, kar pa ne pomeni, da ne bo vplival na nas. Videli ga bodo sicer v Avstraliji.

Astrologi pravijo, da bodo ljudje, rojeni v kardinalnem znamenju – oven, rak, tehtnica in kozorog – lahko prihajajoči sončev mrk občutili intenzivneje kot drugi. (Nazadnje so bili podobno na tapeti ob mrku, ki se je zgodil 4. julija 2020).

Oven

Ta sončni mrk aktivira vašo prvo hišo jaza in vas spodbudi, da sami sebi malo bolj razjasnite svojo osebno identiteto. Kdo sploh ste in kaj je vaše poslanstvo? Glede na to, da se mrk ujema z Jupitrom, planetom sreče in obilja, boste navdihnjeni, da se izrazite avtentično in morda boste celo navdušeni, da naredite kakšen drzen preskok v svojih prepričanjih. Zdaj je tudi čas, da uberete drugačen, opolnomočen pristop k svojemu ljubezenskemu življenju. Zavedajte se le, da bo zaradi mrka, ki tvori težaven kot do Plutona, treba očistiti nekaj, kar vam ne služi več, in biti odprti za transformacijo, da boste svoje vizije lahko izpeljali naprej.

Rak

Sončni mrk pade v vašo 10. hišo kariere, službe in očeta, zato se pripravite na morebitne spremembe v poklicnem življenju. Morda se boste v dneh pred tem dogodkom počutili prisiljeni prevzeti več odgovornosti ali določeno vodilno vlogo. Morda boste deležni posebne obravnave avtoritete. Morda boste ugotovili nekaj pomembnega v povezavi z svojim očetom. Možnosti so številne. Zdaj je čas, da naredite določene spremembe v svojem življenju in z večjo samozavestjo opravljate tisto, kar počnete. Ste dobili od očeta premalo potrditev in vam zato primanjkuje samozavesti? Čas je, da sami sebe podarite tisto, kar vam je v otroštvu tako manjkalo.

Tehtnica

S sončnim mrkom v vaši sedmi hiši partnerstva, ste očitno na robu vznemirljivega novega poglavja v partnerskem odnosu. Vendar pa sedma hiša ne govori le o romantičnih odnosih. Če to pri vas ni čas za izboljševanje partnerskega odnosa, lahko okrepite odnose tudi z drugimi. Morda razmišljate tudi o tem, kako najbolje uravnotežiti svoje osebne cilje in občutek sebe, medtem ko ste lahko hkrati še vedno prisotni za partnerja. Naslednji mrk v tej seriji bo v vašem znamenju 14. oktobra, kar nakazuje, da se bo osebna in partnerska rast, ki jo doživljate, še naprej oblikovala v prihodnjih tednih in mesecih vse do jeseni.

Kozorog

Kozorog, sončni mrk pade v vašo četrto hišo mame in doma ter poudarja vaše čustveno počutje, vaše korenine in notranje življenje. Ta mrk vam daje priložnost, da poskrbite zase na nov način, kar je lahko rezultat zdravljenja lastnih ran, s katerim ste prej odlašali, a ste ga zdaj pripravljeni izvesti. Ker je Pluton 23. marca vstopil v vašo hišo dohodka, bi lahko notranje spremembe, ki ste jih pripravljeni narediti, povzročile zadovoljive transformacije in premike tudi povezane z dolgoročnimi finančnimi cilji.

Vir: consciousreminder.com

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.