Horoskopski znaki, ki so vedno pod negativnim stresom

Magazin 19. Nov 202208:00
moški pod stresom
Profimedia

Stres je žal postal del vsakdanjega življenja in vsak se z njim spopada na svoj način – in prav na to naj bi vplival datum rojstva.

Nekatere znake zaradi stresa hitreje zajame panika, kar pomeni, da ti posamezniki na stres ne znajo gledati drugače kot z negativne plati. Zato se hitro zgodi, da take situacije iz njih potegnejo samo najslabše. A če poznamo sebe, se bomo tudi lažje spopadali z zahtevami vsakdana, zato je dobro vedeti, kateri horoskopski znaki so najbolj podvrženi temu, da hitro zapadejo v vrtinec stresa in se mu pogosto prepustijo.

Ribi

Za osebe, rojene v tem znaku, se zdi, da se jim nenehno mudi. Aktivno delajo na izboljšanju svojih veščin in ustvarjalnosti, imajo bujno domišljijo, njihov um je vedno z nečim zaposlen. Enako velja pri zamišljanju najbolj črnih scenarijev za stvari, ki bi se lahko zgodile. To najpogosteje počnejo takrat, ko so v stresnih situacijah, kar v veliki meri spodbudi negativne poglede na vse skupaj. Treba je biti pozoren na svoje čutenje, globoko zadihati in si preprosto ne dovoliti ukvarjanja s črnimi mislimi, saj to ne vodi nikamor.

Vodnar

Najbolj so zaposleni s tem, da se ukvarjajo s podrobnostmi, kar je včasih lahko zelo zamudno, pobere pa tudi veliko energije. Pogosto razmišljajo o prihodnosti in vseh možnih izidih, kar ni ravno smiselno, saj gre za zadeve, ki niso pod njihovim nadzorom. To je tudi glavni vir negativnega stresa pri ljudeh, rojenih v tem znaku. Običajno si naložijo preveč dela, potem pa se borijo z izpolnjevanjem zahtev oziroma rokov. Svoje naloge radi končajo pred iztekom rokov, a če je dela preveč, jim to spet lahko povzroči negativen (in nepotreben) stres. Dobro bi bilo oceniti svoje zmožnosti in se v skladu z njimi lotiti dela.

Oven

Ovni veljajo za trmoglave ljudi. Lahko se hitro zapletejo v lastnih mislih, kar jim povzroča skrbi, tako da negativni stres začutijo že pri najmanjši stvari. Ne koristi jim dejstvo, da so pogosto neodločni, saj jim to povzroča dodatne skrbi. Manjka jim malce strukturiranosti pri razmišljanju, zato bi morda veljalo bolj odločno delati na tem – lahko se zgodi, da bodo v tem primeru lažje razrešili  zadeve, ki jim pridejo na pot.

Lev

Ponosni levi imajo visoke standarde. Da bi jih lahko vzdrževali, se jim nenehno mudi. Če v njihovih načrtih pride do kakšne spremembe, hitro zapadejo v stres. V takih primerih izgubijo ravnovesje in tla pod nogami, takrat pa v njihovi družbi ni niti najmanj zabavno. Veliko jim pomenijo kariera in njihovi cilji, vedno so radi prvi in še kako opazni v družbi. Če jim pri tem ne gre vse po načrtih, jih zajame vrtinec negativnega stresa. Bilo bi dobro, da takrat globoko vdihnejo, stopijo korak nazaj in vnovič premislijo zadeve.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.