Hrvati izumili še eno novo ime za stare dobre čevapčiče

Magazin 25. Dec 202112:35 0 komentarjev
Čevapčiči
PROFIMEDIA

Kmalu po tem, ko je ena od zagrebških restavracij predstavila svoje "mljevenike", so na hrvaško kulinarično sceno prišli še "ćevarci".

Pozornost medijev so pred nekaj meseci pritegnili zagrebški “mljevenici”, ki jih ena od zagrebških restavracij streže v pica testu, s francosko solato in zelo veliko čebule. Ampak so to v bistvu stari dobri čevapčiči.

Lastnik restavracije je takrat pojasnil, da so se za novo poimenovanje čevapčičev odločili zato, da ne bi užalili sosedov. “Glede na to, da se ima Bosna in Hercegovina za državo čevapčičev, smo se odločili za nekaj drugega, kar bi bilo naše, hrvaško,” je takrat za medije pojasnil lastnik restavracije Domagoj Delač.

Po njegovih besedah so “mljevenici” narejeni iz svinjskega in govejega mesa, govejega je sicer v zmesi več, svinjsko meso pa doda dovolj maščobe, da so “mljevenici” sočni.

No, zdaj pa so na enem turističnem posestvu na Hrvaškem začeli ponujati še “ćevarce”. Na vprašanje, v čem se sploh razlikujejo od čevapčičev, saj so videti enako, odgovarjajo, da je skrivnost v mešanici začimb in točno določenem razmerju med svinjskim in govejim mesom.

Ampak roko na srce, če je videti kot čevapčič, če ima isti okus kot čevapčič, potem je to pač dobri stari čevapčič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!